Joan Fuster

Páginas: 2 (391 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2013
 Aportacions de Joan Fuster a la literatura assagística

Joan Fuster i Ortells neix a Sueca (comarca de la Ribera Baixa), el 23 de novembre de 1922.El 1943 comença els estudis de Dret a laUniversitat de València i un any més tard, publica a l'almanac Las Provincias el primer article escrit en català: "Vint-i-cinc anys de poesia valenciana". Entre totes les obres destaquem a la darreria delsquaranta i primeria dels cinquanta "Criatura dolcíssima", musicat per Lluís Llach i que forma part del llibre Escrit per al silenci (1954). 

Joan Fuster va ser bàsicament escriptor d’assaig apesar de la seua etapa poética. En el seu estil destaca la seua captivitat que fa pensar als receptors i d’aquesta manera fa reflexionar al públic d’una forma conflictiva. Utilitza un to senzill entrel’humor i la sàtira, sempre amb un aire provocatiu, i amb una perspectiva escèptica i irònica. Les actitus dels seus assajos són refexions profundes lligades a porblemes qüotidians de la societat.L’autor té una extensa obra a causa de les constants publicacions que anava fent a la premsa 1ª etapa poètica en què es destaca: Sobre Narcís (1948) Ales o mans (1949) Ràpidament va començar a escriureassaigs que es divideixen en 3 etapes: Assaigs humanístics: Judicis finals (1960) Diccionari per a ociosos (1964) El descrèdit de la realitat (1965) L’home mesura de totes les coses (1967) Consells,proverbis i insolències (1968) Sagitari (1984) Causar-se d’esperar (1965) Diari 1952-1960 (1969) Assaigs de temàtiques sociopolítiques: Nosaltres els valencians (1962). És el llibre més conegut deJoan Fuster, elaborat en ple Franquisme.


En el seu primer llibre d'assaig -Les originalitats (1951) conclou que la unitat del volum que presenta haurà de buscar-se tot just en la personalitat del'autor, en la coherència interna d'una trajectòria intel·lectual de la qual el llibre no és sinó una mostra fefaent.Posteriorment en Sagitari justifica el títol sobreposat a una munió de papers...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Joan fuster
  • joan fuster
  • Joan Fuster
  • joan fuster
  • Joan Fuster
  • joan fuster
  • Joan Fuster
  • Joan fuster

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS