joan fuster

Páginas: 3 (734 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2014
Ser Joan Fuster. Aquest llibre és una antologia de textos fusterians, feta principalment per apropar el gènere assagístic a les noves generacions de lectors. Per tant, s'han eliminat temes on lesreferències sobre altres autors, tendències o dades històriques dificultaren la comprensió per part dels nous lectors.
Els textos no estan ordrenats cronològicament, i estan agrupats per temes.

Alprimer bloc temàtic (El món de cada dia) l'autor abraça temes tan importants com la delinqüència, la cultura popular, l'hedonisme, i coses tan trivials com la confecció d'un porro. En aquest apartatl'autor tracta que el lector reflexione sobre aquests temes que envolten la nostra vida diària i siguen conscients de la seua importància. Crida l'atenció el text La importància del carrer, on parla dela importància per als xiquets d'eixa “cultura de carrer” que pareix ja no existeix, ja que a hores d'ara els xiquets no ixen al carrer i estan tot el dia tancats en l'escola o en casa. També m'agradael text que parla de la cultura popular, ja que parla d'una “subcultura” exsitent englobada en aspectes com el cinema, els còmics... que en el fons de vegades costa accedir a ells perquè no sónaccessibles econòmicament.
El segon bloc en què estan englobats els textos es diu “En la nostra societat de consum”. En aquest apartat parla de la manera en què s'utilitza el consumisme comparant-nos ambuna espècie de titelles lligades a la publicitat. Potser el que intenta fer ací és que, reaccione'm davant la intenciò del consumisme i l'economia, per elegir nosaltres el nostre camí, que aquest noestiga marcat ja per unes pautes publicitaries i manipuladores. Ací no sols parla de la publicitat, sinó en general, de tota la manipulaciò existent, ja siga publicitària com també política.
El tercerbloc, Reflexions generals i diverses, la selecció de textos recull conceptes com la justícia, la covardia, mentir, l'orgull... Trobe a destacar “el gos”, text on fa una comparació del gos, que es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Joan fuster
  • joan fuster
  • Joan Fuster
  • joan fuster
  • Joan Fuster
  • Joan Fuster
  • Joan fuster
  • XERRADA JOAN FUSTER

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS