joan fuster

Páginas: 2 (480 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2014
Principio del formulario
Valora la repercussió de l’assaig de Joan Fuster en el context de l’època.
Joan Fuster.
Prototip d’intel·lectual compromés. La seua obra, que és un recull de lespreocupacions intel·lectuals de l’època, s’ha convertit en un paradigma literari i una referència d’interpretació de la nostra societat.
Temes que tracta: l’ésser humà en la societat actual, l’activitatartística i cultural, el desenvolupament científic i tecnològic; problemes polítics, ecològics, bèl·lics...
Segons el contingut a comunicar, es decideix per una forma o una altra: notes de diari,aforismes, assajos literaris, polítics, sociològics...
J. Fuster estudia la cultura per entendre la societat en què viu. Li atrau la realitat: té una capacitat d’anàlisi i de reflexió extraordinària.Tenia una intel·ligència penetrant, un anhel constant per conéixer. Com a característiques  del seu caràcter i, per tant, de la seua prosa, podem dir que Fuster era hipercrític, irònic i, fins i tot,sarcàstic. A més a més, són característiques de la seua obra: la qualitat literària i l’amenitat, l’abundància d’explicacions, de citacions, la tendència a la sentenciositat i l’ús de frasesaforístiques.
El 1962 escriu Nosaltres els valencians, amb la finalitat que els valencians siguen conscients de la seua identitat i dels problemes propis; el va escriure perquè era un instrument necessari perfer comprendre que la societat valenciana vivia agenollada davant de Madrid. Hi establia, com a element definidor, la catalanitat del nostre país. Aquest llibre marcà un abans i un després enqualsevol referència a la cultura i la consciència nacional del País Valencià. Les reaccions a aquesta obra van ser d’una virulència extrema.
Fuster empra la seua llengua, que considera com a signed’identitat. Cal esmentar la seua defensa de la llengua durant la postguerra, en un temps on no es podia parlar de política.
Pel que fa als estudis d’història cultural i literària, la seua actitud...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Joan fuster
  • joan fuster
  • Joan Fuster
  • joan fuster
  • Joan Fuster
  • joan fuster
  • Joan Fuster
  • Joan fuster

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS