Joan garí, de joan maragall

Páginas: 3 (674 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2012
Comentari de “Joan Garí”

Analitzaré a continuació el poema titulat “Joan Garí”, l'autor del qual és Joan Maragall, que pertany a Visions i Cants.
Primer faré una breu introducció sobre l'autor iel moviment literari al que pertany. Després faré un petit resum de l'obra i analitzaré el poema.

Joan Maragall va néixer el 1860 a Barcelona. Va estudiar dret i el 1886 es va fer soci de l'AteneuBarcelonés. Més tard s'incorporà al moviment modernista i col·laborà a l'Avenç i el 1890 va començar a treballar com a periodista en el Diario de Barcelona. Es va casar al 1891 i morí el 20 dedesembre del 2011.

El modernisme tenia la intenció de canviar la cultura i la societat del moment, ja que consideraven que aquesta estava anclada en el passat. Maragall s'incorporà a aquest movimenttraduint diversos escriptors vitalistes i escrivint obres de caire clarament modernista.
Visions i Cants és un magnífic exemple del modernisme i del pensament regeneracionista de Maragall. L'obra és unrecull que es divideix en dos parts: “Visions”, on es troba el poema que analitzaré, i “Cants”.

“Joan Garí” és el segon poema de l'apartat de “Visions”, i tracta sobre una llegenda popularitzada perJacint Verdaguer. El poema es divideix en cinc seccions: la I (és la introducció del poema), la II (on el protagonista comet el pecat), la III (on es mostren les conseqüències inmediates del pecat) ila IV (on Garí es finalment perdonat).

El poema comença amb Fra Joan Garí a la montanya sagrada i pura de Montserrat. Directament (sense saber per què, comença en mig de l'argument) Riquilda,poseïda pel dimoni, se li apareix. En aquest moment és on comença el vitalisme que Maragall inclou en aquest poema (secció II). Garí a Riquilda “la veu a contraclaror” (vers 16), doncs els seus instints fanque entri en un estat de dubte: Montserrat (el lloc sagrat, sant i pur) “és ple de boira”(vers 20) i Riquilda (la temptació) “és un raig de sol”(vers 21). És a dir, els instints vitals del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • joan maragall
  • "L'aufàbrega" joan maragall
  • Joan Maragall Biografia
  • El catalanisme en el llenguatge, Joan Maragall
  • teoria de la paraula
  • L'aufàbrega, joan maragall
  • Oda A Espanya Joan Maragall
  • La Vaca Cega De Joan Maragall

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS