Joan Martorell

Páginas: 2 (459 palabras) Publicado: 11 de febrero de 2014
La familia Martorell:

La familia Martorell era una familia de la mitjana noblesa, era constituida per els pares,Francesc Martorell i Damiata Abello i per el vuit fills del matrimoni, JoanotGalceran, Guillem, Jaume, Jofre, Aldonça, que es casar amb Aalceran Montaner; Damita que va ser la que va originar que Joanot anès a Anglaterra; i Isabel, primera muller de Ausiàs Masià.

La familia, mèsendavant, ja mort Francesc Martorell, cauria en una depresió económica i social degut a que l'honor de les germanes havia estat tacat, un dels motius de la depresió económica van ser els nombrososproblemes patrimonials.

L'estada a Anglaterra:

El que va originar que l'escriptor tinguès que fer un viatge a Anglaterra va ser el fet de que la seva germana Damiata haguès tingut un romanç amb uncosí de la familia, Joan Montpalau i aquest li va donar paraula de matrimoni, que després li va negar, aquest va ser un dels motius a més del problemes matrimonials de les altres germanes, endefinitiva, ell va anar a Anglaterra a reclamar l'honor de la familia, tot i que després la pau entre del dues parts van ser enviada desde Valencia fina a Anglaterra on es trobabà Joanot.

Conflictes aValencia:

De tornada a Valencia desde anglatera, l'escriptor va tenir que fer front a un conflicte patrimonial, havien donat Murta i Benibrafin a Bertomeu Martì, desprès de molts conflictes aquestesterres van ser tornades a la familia Martorell.

Els afers amb Jaume Ripoll i FelipBoïl:

El inesper cavaller jaume ripioll va enviar una lletra de batalla a joanot un repectavle cavaller i moltconegut per tothom, el cual va respondre amb un no rotund a la proposta del jove cavaller, i va aprofitar per a criticar a felip boïl de qui jaume havia estat servidor, car que felip ja havia desafiat ajoanot alguns añs enrera.

El conflicte amb Gonçalbo d'Hijar:

Agnès de Portugal, muller de Gonçalbo d'Hijar, va comprar les terres de Ausias Machi (exmarit de isabel Martorell) i comprar també...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Joan martorell
  • joan martorell
  • Joana
  • Joana
  • joan
  • Joana
  • Joan
  • joan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS