Joan Oró

Páginas: 2 (387 palabras) Publicado: 17 de enero de 2014
Tamara Pérez Arrabal
ACTIVITAT 3: L’ORIGEN DE LA VIDA I L’ORIGEN DE L’ÉSSER HUMÀ
JOAN ORÓ
1. A l’article es fa esment de la síntesi prebiòtica d’aminoàcids i bases púriques i pirimidíniques.Investiga a quin tipus de compostos es refereixen i la importància que aquests tenen en els éssers vius.
El dia de Nadal de 1959, quan tancat en el seu laboratori, va descobrir la síntesi de la ademina,una de les molècules més importants per a la vida. La paradoxa del seu descobriment va ser que aquesta substància la va sintetitzar a partir de l'àcid cianídrico, un dels productes més verinosos.
2.Explica el significat de síntesi prebiòtica.
Joan Oró va aconseguir sintetitzar adenina, un component dels àcids nucleics, molècules transmissores de l'herència biològica. Aquest experiment, i el dela síntesi d'aminoàcids dut a terme el 1953 per Stanley L. Miller, van marcar el naixement d'una nova especialitat: la química prebiòtica.
3. Redacta breument, buscant-ne informació, en què vanconsistir els experiments de Joan Oró.
L'assoliment científic que més prestigi li va atorgar va ser aconseguir sintetitzar Adenina ( una de les 4 bases nitrogenades que formen part de l'ADN ) allaboratori , a partir d'àcid cianhídric ( un derivat del cianur que havia aparegut en abundància en l'experiment de Miller ) , amoníac i aigua , amb el que va demostrar la possibilitat de l'aparició espontàniade nucleòtids a la Terra primitiva. A partir d'això , seguint el mètode de Oró per a la síntesi de Adenina. Avançant un pas més , va aconseguir sintetitzar ribosa i desoxiribosa (els sucres queformen part dels nucleòtids ) afegint formaldehid a la barreja anterior. Igualment va trobar diversos aminoàcids i fins i tot pèptids. També va aconseguir sintetitzar prebióticamente ( recreant allaboratori un ambient similar al que existia a la Terra abans d'originar la vida ) altres compostos orgànics , principalment fosfolípids de membrana , coenzims , histidina i alguns enzims actives.
7....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Joan Oró
  • Joan oró
  • Joan Oró
  • Qui era Joan Oró?
  • Joana
  • Joana
  • joan
  • Joana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS