JOAN SALVAT-PAPASSEIT

Páginas: 2 (447 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2014
Joan Salvat i Papasseit va néixer a Barcelona el 16 de maig de 1894. Conegut sobretot com a poeta, és autor també d'articles, manifestos, i altres proses de caire polític i social. La seva vida vaser intensa i marcada per una tuberculosi que el conduiria precoçment a la mort. Va tenir una infància desafortunada. El seu pare, que era fogoner de vaixell, va morir d'accident en alta mar. Amb setanys, Salvat-Papasseit va passar a viure a l'Asilo Naval Español.
Quan tenia uns dotze anys, va sentir el desig d'incorporar-se a l'Església i comença a créixer el seu idealisme que anys desprésdesembocaria en acràcia. Un any després, va entrar d'aprenent en una adrogueria i, més endavant, en un taller d'escultura religiosa.
A partir de 1906 fins el 1917 va fer oficis ben diversos, desd’aprenent d’adroguer fins a vigilant nocturn al moll. Cap el 1914 havia ingressat a la «Juventud Socialista» per la qual cosa començà a escriure a publicacions revolucionaries com ara LosMiserables. S’inspirà en l’anarquisme i inicià una defensa aferrissada de la classe obrera. Utilitzà normalment el pseudònim de Gorkiano. Molts d’aquest articles foren reunits a Glosas de un socialista (1916).El 1918 es casà amb Carmen Eleuterio. Del matrimoni van néixer dues filles, Salomé i Núria. L’escriptor la convertir, ajudat pel seu germà Miquel, en un focus avantguardista, sobretot a partir del’estada que va fer a París el 1920 on prengué contacte amb diferents autors d’avantguarda.
Arran d’una forta crisi personal i desenganyat del socialisme abandonà la política i es dedicà de ple a lapoesia que no deixà de conrear fins el moment de la mort.
Mor de tuberculosi als trenta anys. La seva vida i la seva obra estigueren sempre dedicades a l’exaltació de la joventut, la llibertat, lasinceritat, l’heroisme i la lluita.
La seva poesia ha estat musicada per diversos cantautors catalans i ha estat traduïda a diferents idiomes. Tant la seva persona com la seva producció han estat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Joan Salvat-Papasseit
  • Joan Salvat-Papasseït
  • Comentario poema Dona'm La Mà, Joan Salvat Papasseit
  • Joan Salvat Papasseit Tot L'Enyor De Dem
  • Joan salvat del passeig
  • com fer un comentari de salvat-papasseit
  • Comentari tot l'enyor de demà (salvat papasseit)
  • Joana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS