Joanot Martorell

Páginas: 2 (362 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2012
1.4. La seua vida de cavaller : Joanot Martorell va viure cm un cavaller , estament al cual pertanyia. Va viure-hi , o ho va intentar. La seua biografia està plena d’episodis de desafiamentscaballerescos , la majoria del quals no van arribar a dur-se mai a terme.
1.5. Conflictes caballerescos :
L’any 1437 es va produir un incident : Joanot Martorell va desafiar el seu cosí Joan Mompalau,que s’havia promés en matrimoni secret amb la germana menuda de Joanot, hi havia mantingut relacions i després s’havia negat a casar-s’hi. Volia celebrar un combat a mort amb ell per a recuperarl’honor familiar.Finalment el combat no es va dur a terme i es va resoldre amb un acord econòmic entre les dues parts.
El segon conflicte va ser amb el poeta Ausiàs March perque es negava a casar-se ambIsabel Martorell tal com com s’havia acordat fins que no se li garantira el cobrament del dot. Joanot va haver de cedir a la seua germana una gran part de la seua possesió a la vall de Xaló.
Entreel 1444 i el 1450 va tenir lloc l’afer amb don Gonçaldo d’Híjar per un deute que aquest havia contret amb Martorell a propósit de la venda d’unes posseions. Els dos cavallers van acabar desafiant-sea mort però no es va traduir tampoc en cap combat.
1.6. La seua concepció de la cavalleria : En l’Edad Mitjana , la cavalleria comença a entrar en una franca decadencia davant l’empenta de la novaclase social dels burgesos i els conflictes de tota mena ja no es poden resoldre en una batalla d’ultrança com hauria preferit Martorell.
En la seua obra el Tirant lo Blanc va expresar la nostàlgiad’un món i d’una manera de viure que sabia que havien quedat fora de joc.


1.7. El seu retir : Poc a poc Joanot Martorell va tindre que vendre tots els seus senyorius. Fins i tot va deixar detindre casa a València. Completament arruïnat, va acabar formant part d’una partida de bandolers i va ser empresonat per diversos delictes , el més greu va ser l’assalt a uns mercaders castellans a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Joanot martorell
  • Joanot Martorell
  • Joanot martorell
  • Joanot Martorell
  • Joanot Martorell
  • Joanot martorell
  • Joanot Martorell
  • Tirant lo blanc, joanot martorell

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS