Joc Brut

Páginas: 7 (1678 palabras) Publicado: 20 de enero de 2014
Introducció:
1. Aspectes a comentar sobre el llibre de lectura.
1.1. Títol i fitxa bibliográfica que incloga alguna información rellevant sobre l’autor/tor.
Títol: Joc brut
Autor: Manuel de Pedrolo
Editorial: Edicions 62.
Colecció: Butxaca El Cangur. Barcelona Octubre de 1975.
Any de la seva publicació: 37ª Edició: Barcelona, juny de 1999
Págines: 138
Idioma: Catalá
Informaciócomplementària:
MANUEL DE PEDROLO (l'Aranyó, Segarra 1918-1990), Premi d'honor a les lletres catalanes, és un dels escriptors més importants, i sens dubte el més prolífic i el més llegit de la literatura catalana del segle xx.
Ha conreat tots els gèneres literaris. La seva obra més important és, però, la narrativa: contes i, sobretot novel·les. A causa primordialment de la censura moltes de les sevesobres han estat publicadés al cap d'anys d'haver estat escrites. Ha obtingut diversos premis literaris, entre d'altres, el Joanot Martorell, el Víctor Català, el Sant Jordi i el Prudenci Bertrana. Coneixedor de la llengua anglesa, ha estat assessor literari i traductor de l'editorial Albor, i ha dirigit la col·lecció “cua de palla” d'Edicions 62. Entre les seves obres cal destacar avui es parla demi, Totes les bèsties de càrrega, el cicle de novel·les “Temps obert” i mecanoscrit del segon origen, totés eles publicades per Edicions 62.
Joc brut està estructurat en quatre capítols, segons la trama del llibre; que abarquen cent set pàgines.




1.2. Tipus de narració: novel·la, conte, rondalla popular, mitología, memories, etc.
Joc brut és una novel·la negra, ja que és realista icrític. La narració d'un crim ens demostra clarament el gènere d'aquesta novel·la; la podríem classificar dins la prosa en llengua catalana per a joves, com una novel·la d'intriga. M'agradaria citar que no és una novel·la d'intriga usual, ja que l'assassí el sabem des del primer moment i que el misteri que ens oculta l'autor és el que succeirà amb la vida dels protagonistés a partir del fet del'assassinat.
1.3. Elements de la narració:
1.3.1. Breu resum de l’argument.

És la història d'un home que és enganyat amb promeses d'amor i de diners per una noia que només l'utilitza perquè mati al seu oncle, en Virós.
Després es descobreix que aquest en realitat era el seu marit i que només se'n volia desfer d'ell.
En realitat la noia (la Juna) ja tenia un amant, el Xavier, però ho ignorava tot iva ser la víctima perfecte d'un engany maquinat.
1.3.2. Caracterització dels personatges principals.
PRINCIPALS
-El Xavier: és el protagonista principal. És un noi seductor, ambiciós i complidor, però de família pobra. És molt sincer i honest, capaç de fer qualsevol cosa per amor; és per això que l’enganyen completament.
-La Juna: és la noia de la que s’enamora en Xavier. És molt bellafísicament, però pel que fa al seu caràcter psicològic, és una gran mentidera (de fet, no es diu Juna, sinó que el seu nom real és Caterina Freixa). Sigui com sigui, ha de ser molt intel·ligent i manipuladora perquè tot li surti com desitja.
SECUNDARIS
-Coronel Virós: És el suposat oncle de la Juna, en realitat, el marit de la Caterina. Té cinquanta-sis anys i el braç dret paralitzat. És un home(segons el descriu la Juna (Caterina)) inútil, mesquí, egoista, odiós... (pg.34)
-Pol: És l'amant de la Juna (Caterina), però no té ni idea del “joc brut” que ella planeja. És advocat i era de Sta. Coloma de Gramenet.
-Sorribes: Es el cap de l'empresa de publicitat on treballa en Xavier. Explota als treballadors però te bon cor.
1.3.3. Temàtica: tema central i temes secundaris, paral·lels oderivats?
Jo crec que el tema en què es basa tota la trama d'aquest llibre, és a dir el tema principal, és els diners en la vida i en la relació entre les persones. Ens vol demostrar com poden arribar a ser les persones d'obstinades i egoistes a causa dels diners; i de les cosés que poden arribar a fer per tal d'aconseguir-los. Per tant veiem que l'acció principal de la novel·la, l'assassinat, també...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Joc Brut
  • joc brut
  • joc brut
  • Joc Brut
  • Joc brut respuestas
  • Joc Brut
  • Joc brut
  • Resumen por capítulos JOC BRUT (valenciano)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS