Joc simbòlic

Páginas: 3 (711 palabras) Publicado: 12 de enero de 2011
Observacions de l’activitat del joc simbòlic

Per tal d’analitzar la capacitat de representació i de construcció de les seqüències d’acció van proposar una activitat en la que els nens, ambjoguines de cuinar; havien de preparar el dinar, rentar els plats i després menjar. De cadascun del participants destaquem:

Sergi: en un principi va realitzar l’activitat de forma correcta i en actitudcol·laboradora, ja que al principi “preparava” el menjar junt amb el seu amic Sergi. Després proposem que és hora de rentar el plats, i Sergi diu que els plats ha de netejar-los el seu amic Assier. Apartir d’aquest moment Sergi deixa d’interessar-se per l’activitat i es llita al sofà, inclòs mentre Assier arreplega les joguines Sergi intenta cridar l’atenció del seu amic fent que es talla amb unganivet de joguina.

Assier: va col·laborar en tot moment en l’activitat i va mostrar interès. Primer va simular preparar menjar amb Sergi, més tard va “fer” que netejava els plats imitant el sod’una aixeta. Després va “posar la taula” amb un plat per al seu amic Sergi, i a continuació; va replegar i guardar totes les joguines.

Anàlisi de l’activitat del joc simbòlic

Per tal d’estudiar eldesenvolupament cognitiu vam proposar una activitat per tal d’analitzar la capacitat de representació durant aquesta etapa mitjançant el joc simbòlic i la construcció de les seqüències d’acció, procésque es desenvolupa segons Piaget dels 2 als 6 anys; tal com hem indicat anteriorment en l’apartat del marc teòric. Per tal de comprovar el desenvolupament de la funció simbòlica considerarem quatredimensions proposades per Marchesi.

La primera d’aquesta dimensió és la capacitat o el grau que assoleixen els nens en la substitució d’objectes o capacitat de representar un objecte mitjançant unaltre diferent. En aquest cas com els estris de cuina reals són molt pareguts a les joguines utilitzades no poden determinar la capacitat de substitució, encara que per la edat del nens es pot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • joc simbolic
  • joce
  • joce
  • joca
  • Joce
  • Joce
  • El Joc
  • JOC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS