Jocs Olímpics Antics

Páginas: 2 (459 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2012
El principi dels jocs ollimpics es troba a l’any 776 a.C, a la ciutat d’Olimpia, Grècia. Aquests es realitzaven cada quatre anys, i d’aquesta manera hi havia un periode on a les ciutats de Grècia nohi havia guerres i així peremtien als seus atletes participar als jocs Olímpics.
Per iniciar els jocs, els atletes i jutges feien el jurament de respectar les regles de les competicions i el primerdia, només el dedicaven als actes religiosos i culturals. Els jocs duraven cinc dies i finalitzaven amb la processó i coronació dels vencedors al temple de Zeus. Només es premiava al primer jugadoramb una branca d’oliveres i una cinta de llana. Els seus noms eren gravats i podien decorar el temple de Zeus amb estàtues seves.
Els atletes que hi participaven, eren molt bons en les competicions,però a part havien de ser molt cultes, és a dir, havien de saber sobre música, història, geografia ... Havien de estar preparats tant físicament com mentalment.
Les competicions que es realitzaveneren : les curses a peu, eren les més antigues i prestigioses i havia de diferents formes, córrer la llargària d’un estadi, córrer la llargària de dos estadis, curses de fons, i curses d’hoplites, oncorrien amb escuts i armes. En les modalitats de combat hi havia la lluita, en la qual el contrincant si tocava tres vegades el terra perdia, el pancraci, que podies fer qualsevol cosa per tal de queel contrincant abandonés, i el pugilat, on els contrincants lluitaven a cops de puny amb les mans lligades. També realitzaven llançament de jabalina i de disc, que consitia en llançar aquestsobjectes el més lluny possible. El salt de llargada tractava de realitzar un seguit de salts, sense embranzida, que podien arribar als 16 metres de llargada. A l’hipòdrom celebraven les curses de genets ide carros. Apart de totes les proves individuals, també realitzaven la prba del pentatló, que constava de cinc exercicis consecutius: cursa d’un estadi, salt de llargada, llançament de disc, de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • jocs olímpics
  • Jocs Olimpics
  • Jocs Olímpics d'Hivern
  • els jocs olimpics de londres
  • Els jocs olimpics
  • Els jocs olimpics
  • jocs olímpics bcn92
  • jocs

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS