Jocs tradicionals

Páginas: 4 (780 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2013
1.DEFINICIÓ

Entenem per jocs tradicionals tots aquells jocs, distraccions i divertiments, transmesos de generació en generació, que s'han anat reproduint i perpetuant cíclicament i periòdica enel temps, convertint-se en alguns casos en esdeveniments de referència i, en altres, senzillament, en parts amb identitat pròpia dins d'aquesta.
El joc tradicional és, doncs, una part del nostrepatrimoni, una parcel·la més d'aquest que ens pertany i ens identifica. Conèixer aquell que és propi d'una zona, d'una contrada, d'un indret determinat ens ajudarà a entendre més i millor el context on enstrobem així com a valorar i respectar el tarannà i la personalitat dels que ens envolten.

2.JOCS CATALANS

Títol: Saltar a corda
Material: una corda
Número de jugadors: El nombre de jugadorsés il·limitat
Descripció detallada del joc: Els jocs poden ser de dos tipus: Lliures: l’infant salta com vol, intentant fer el màxim de salts possibles sense parar, provant diferents maneres decol·locar les cordes...
Amb cançons: consisteix en saltar al ritme d’una cançó i fent alguns moviments específics que la pròpia cançó ens indiqui.
Una d’aquestes cançons típiques de saltar a corda és “Sila barqueta es tomba”.
Dos dels infants agafen la corda per cadascun dels seus extrems i es col·loquen a una distància adequada. La resta d’infants fan cua, esperant el seu torn per saltar. Saltend’un en un. En els dos primers versos la corda es balanceja per baix i el que salta, l'ha d'anar travessant. Quan comença el tercer vers s'alça la corda rodant normal fins el final.
Quan s’acaba la cançó,qui saltava surt i agafa un dels extrems de la corda, de manera que l’infant que l’agafava es posa a la cua per saltar.
Es torna a cantar la cançó i el següent nen de la cua entra per saltar. Aixísuccessivament.
Regles:
Qui guanya o perd: Guanya qui aconsegueix no para de saltar fins sortir de la corda.

Títol: El mocador
Material: Un mocador.
Número de jugadors: El mocador es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jocs tradicionals.
  • Jocs Tradicionals
  • jocs tradicionals
  • Jocs Tradicionals
  • jocs populars i tradicionals
  • jocs
  • jocs
  • Jocs infantils- jocs de falda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS