Jocs

Páginas: 47 (11725 palabras) Publicado: 8 de marzo de 2011
JOCS
EL NIU (Joc de coneixença)

1. DEFINICIÓ: Consisteix a crear un recorregut per fer amb un objecte - fitxa, mentre s'expressen sentiments i es comparteixen experiències.

2. OBJECTIUS: Afavorir el coneixement entre els participants, a través d'una sèrie de qüestions que ells mateixos decidiran.

3. PARTICIPANTS: Grups de 4-6 persones, a partir dels 6 anys. Si el grup és nombrós,realitzar per subgrups.

4. MATERIALS: un gran paper, pintures, bolígrafs i algun donat.

5. CONSIGNES DE PARTIDA: ----------

6. DESENVOLUPAMENT: cada un buscarà un objecte que serveixi de fitxa. Col • locarà aquesta sobre el paper i dibuixarà al voltant del niu. El que comença tira el dau. Si surten 4, dibuixarà quatre caselles a partir dels nius i col.locarà la seva fitxa en la quarta. Enaquesta casella ha de posar una missió / peça (Per exemple, explicar un sentiment, un curt episodi del passat, etc.) Que escriurà al costat de la casella (per ex. Un viatge, gustos ,....). La peça o missió ha de ser tan general que tothom pugui parlar d'ella.

Els següents jugadors aniran successivament tirant el dau i caient en les caselles ja escrites o fent noves. Si la casella en què cauenestà buida, actuaran com el primer participant. Si aquella té missatge, hauran de parlar sobre el ja lloc. Han d'arribar a formar un circuit tancat en el que aniran jugant fins que es pensi que és suficient.

CONSTRUIR UNA MÀQUINA (Joc cooperatiu)

1. DEFINICIÓ: Es tracta de construir una màquina entre tots / es.

2. OBJECTIUS: Aconseguir la coordinació de moviments i fomentar la idea quetots tenim alguna cosa que aportar al treball comú. Desenvolupar la imaginació.

3. PARTICIPANTS: Grup, classe,.... a partir de 5 anys. Millor en grups de no més de 15 persones.

4. MATERIALS: - - - - - -

5. CONSIGNES DE PARTIDA: - - - - - -

6. DESENVOLUPAMENT: L'animador / a proposa: "anem a fer una màquina i tots / es som part d'ella". Cada grup petit escull la màquina a crear:rentadora, túnel de rentat, màquina d'escriure, una imaginaria, ... Algú comença i els / les altres es van incorporant quan vegin un lloc on els agradaria situar-se, incorporant un so i un moviment. Cal assegurar-se que el que s'afegeix connecta amb una altra part de la màquina.

EL CAÇADOR DE CONILLS (joc d'exterior)

1. DEFINICIÓ: Per jugar a l'aire lliure.

2. OBJECTIUS: Potenciar el treball enequip.

3. PARTICIPANTS: Més de 15, de 4 a 7 anys.

4. MATERIALS: ---------

5. CONSIGNES DE PARTIDA: Algú la lliga. La resta, preferentment de 10 a 15 jugadors, faran de conillets.

6. DESENVOLUPAMENT: D'esquena a ells i tapant els ulls, que comença lligant ha de dir: "Compte, ha arribat el caçador, li sento, escondeos conillets, vaig a comptar fins a 15. 1,2, 3, 4 ..... ". En acabar, estorna i queden eliminats els participants que no hagin aconseguit amagar-se.

El joc es repeteix amb els supervivents comptant fins a deu, després fins a cinc i al final només dient la frase "vaig a explicar " abans de tornar. Guanyen els que no hagin estat detectats pel caçador. I a la següent ronda la lliga un dels primers capturats.

LA XARXA (joc d'exterior)

1. DEFINICIÓ: Consisteix enballar al compàs de la música, entrant i sortint de la xarxa, quan la música pari hauran evitar ser atrapats a la xarxa.

2. OBJECTIUS: Potenciar el sentit del ritme.

3. PARTICIPANTS: Més de 15, de 4 a 7 anys.

4. MATERIALS: ---------

5. CONSIGNES DE PARTIDA: La meitat d'ells són la xarxa, l'altra meitat, els peixets. Per formar la xarxa, els nens formen una rotllana.

6.DESENVOLUPAMENT: Comencen a donar voltes quan soni la música. Els peixets entren i surten, corren ..... Quan aquesta deixi de sonar, els petits es donen ràpidament les mans. La xarxa es tanca. Els peixos capturats passen a formar part de la xarxa i la música torna a sonar. Al final, es repeteix el joc canviant els papers.

LA VISITA AL ZOO (joc d'interior)

1. DEFINICIÓ: Qui va dir que eren difícils les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • jocs
  • Jocs infantils- jocs de falda
  • Activitats jocs
  • Jocs tradicionals
  • Jocs tradicionals.
  • Jocs Predeportius
  • Jocs Paradoxals
  • jocs olímpics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS