Johannes Bramhs

Páginas: 3 (641 palabras) Publicado: 10 de enero de 2013
Johannes Bramhs

(Hamburg, 1833-Viena, 1897) Compositor alemany. En una època en què la divisió entre partidaris i detractors de Richard Wagner va arribar al seu grau més alt, la figura de Brahmsencarnar per a molts dels seus contemporanis l'ideal d'una música continuadora de la tradició clàssica i de la primera generació romàntica, oposada a els excessos i les megalomanies wagnerians.Johannes Brahms
No per això cal considerar-lo un músic conservador: com bé va demostrar en les primeres dècades del segle XX un compositor com Arnold Schönberg, l'obra del mestre d'Hamburg es situava moltmés enllà de la mera continuació d'uns models i unes formes donats, per presentar carregada de possibilitats de futur. La seva original concepció de la variació, per exemple, seria assimiladaprofitosament pels músics de la Segona Escola de Viena.
Respectat en el seu temps com un dels més grans compositors i considerat a la mateixa altura que Bach i Beethoven, amb els quals forma les tresmítiques «B» de la història de la música, Brahms va néixer en el si d'una modesta família en la que el pare es guanyava la vida tocant en tavernes i cerveseries. Músic precoç, el petit Johannes va començaraviat a acompanyar al seu progenitor al violí interpretant música de ball i les melodies llavors de moda.
Alhora estudiava teoria musical i piano, primer amb Otto Cossel i més tard amb Eduard Marxsen,un gran professor que va saber veure en el seu jove alumne un talent excepcional, molt abans que aquest escrivís la seva Opus 1. Marxsen li va proporcionar una rigorosa formació tècnica basada en elsclàssics, inculcant-li també la passió pel treball disciplinat, cosa que Brahms va conservar tota la seva vida: a diferència d'alguns dels seus contemporanis que van explotar la idea de l'artistaportat de la rauxa de la inspiració, l' geni, el creador del Rèquiem alemany va donar sempre prioritat especial a la disciplina, l'ordre i la mesura.
Excel • lent pianista, es va presentar en públic...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Johanna
  • Johanna
  • johanna
  • Johannes
  • Johanna
  • Johanna
  • johanna
  • johanna

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS