John Dewey

Páginas: 12 (2932 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2013




Índex:


Biografia………………………………………………………………………1-2

Context històric, filosòfic i pedagògic de John Dewey…..3-4

La Pedagogia de John Dewey…………………………….............5-7

Obres…………………………………………………………....................8

Reflexió………………………………………………………....................9

Cites de l’autor……………………………………………….................10

Bibliografia…………………………………………………………………….11BIOGRAFIA


John Dewey va néixer el 20 d’octubre de 1859 a Burlington, Vermont, Estats Units i morí l’1 de juny de 1952 a Nova York. Cal dir que Dewey va ésser un filòsof, psicòleg i pedagog estatunidenc que va exercir molta influència en la pedagogia contemporània.

Des de que era menut, Dewey tenia les tasques a casa seva i va aprendre a considerar-les comuna part natural de la seva vida. No obstant això, quan va tenir que anar a l’escola, no mostrà molt interès, ja que ell preferia aprendre del contacte directe amb la vida, trobant més interessant això que les tasques escolars. Aquestes experiències li van produir una profunda impressió i van determinar els seus enfoques posteriors sobre les funcions de l’educació. La seva primera esposa, tambél’influencià en aquest interès per l’educació.
Es va graduar en Arts a la Universitat de Vermont el 1879, es doctorà en Filosofia a la Universitat de John Hopkins el 1884. Va iniciar la seva carrera a la Universitat de Michigan, on va exercir de professor entre els anys 1884 i 1888. Posteriorment fou professor en les universitats de Minnesota, Chicago i Columbia des de 1904 fins la seva jubilació coma professor al 1931. Va estudiar els sistemes educatius de Mèxic, Xina, Turquia, Japó i la Unió Soviètica. Durant la seva estança a Chicago, es va interessar en la reforma de la teoria i de la pràctica educatives. Podem destacar també que al 1899, Dewey fou elegit com a President de la Associació Psicològica Americana i al 1905 fou President de La Associació Filosòfica Americana. La seva obraavarca 37 volums i tracta temes filosòfics, socials, psicològics i educatius.

Fou un activista i un líder en diverses causes liberals, en la organització cívica i en els temes nacionals. Va ser fundador de la Nova Escola d’Investigació Social (1919), a la Ciutat de Nova York.

Cal dir que Dewey va col·locar al nen com a centre de l’educació. La base de la seva pedagogia és l'educació perl'acció. Va contrastar aquests principis educatius a la famosa escola laboratori de caràcter experimental, denominada Escola Dewey, instituïda a la Universitat de Chicago al 1896. Va concebre l’escola com un espai de producció i reflexió de experiències rellevants de vida social que permet el desenvolupament d’una ciutadania plena.


1
Sostenia que el que oferia el sistema educatiu de la seva èpocano proporcionava als ciutadans una preparació adequada per la vida en una societat democràtica.
Per tant, podem dir que John Dewey fou un renovador educatiu i social, el pedagog més original i influent de EE.UU i un dels educadors més perspicaços de la nostra contemporaneïtat, especialment entre els educadors adscrits al moviment de l'escola nova.. Dewey va mostrar que es possiblecompatibilitzar el treball teòric i investigador am una praxis social oberta.





























2
CONTEXT HISTÒRIC, FILOSÒFIC I PEDAGÒGIC DE DEWEY


Des del punt de vista socio-històric, Dewey es troba situat en la segona meitat del segle XIX a EE.UU, on el clima social era obert i desafiant. En aquest ambient, Dewey es va sentir compromès en la reforma social ieducativa, entesa com una empresa col·lectiva.
En l’àmbit filosòfic, Dewey esta dins del pragmatisme,és a dir, una filosofia realment americana que va emergir com una important alternativa a la filosofia alemanya. Era un ambient idealista. El pragmatisme manté que el concepte d’un objecte s’identifica amb els seus efectes pràctics concebibles i es caracteritza per posseir una concepció...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • John Dewey
  • John dewey
  • John Dewey
  • John Dewey
  • John Dewey
  • John Dewey
  • John Dewey
  • John Dewey

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS