John H. Elliott, “Una Europa De Monarquias Compuestas”, En España En Europa. Estudios De Historia Comparada, Universidad De Valencia, 2002, Pp. 65-91 (Orig.1991).

Páginas: 4 (932 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2012
John H. Elliott, “Una Europa de monarquias compuestas”, en España en Europa. Estudios de Historia comparada, Universidad de Valencia, 2002, pp. 65-91 (orig.1991).



Tesi principal de l’article:En aquest text he trobat una cita de l’autor que podria dir que és la tesi principal, de la pàgina 83, cito textualment:

“A las monarquias compuestas fundamentadas en una unión dinásticaflexible, aeque principaliter, únicamente les cabía poder sobrevivir, si el sistema de prebendas se mantenía en perfecto funcionamiento y ambas partes respetaban las normas de procedimientoestablecidas en el acuerdo original de unión”.

Divisió del text:

1. Introducció:

En aquest apartat trobem com l’autor explica la desunió d’Europa derivada de l’estat-nació, la gran importància de lalleialtat, la posterior unitat europea i el fet del sorgiment de nous estats o del augment de territori d’aquests, les interpretacions que s’han fet de la història de les formacions polítiques i de laformació dels estats sobirans i dintre d’aquest estudi també s’ha de destacar les formes alternatives d’organització política la del “estat compost”, encara que és una terminologia actual.

2.Seguint amb la ultima part de la introducció, el següent apartat tracta sobre aquestes alternatives d’organització política, el Estat comport:

H. G. Koenigsberger divideix els estats compostos endos tipus, aquells que són estats compostos però separats uns dels altres per altres estats o pel mar, i ela altres són aquells composats per estats compostos.

Per una altra banda dins d’aquestapartat també tenim el que diríem l’ambició dinàstica davant aquesta unió en estats compostos, per als monarques era una forma fàcil de guanyar més prestigi i noves fonts de riqueses, també la novaunió es mantendria per la llengua, les costums i les institucions ja que són similars. Però la conformitat i la contigüitat no portaven sempre a la unió integral.


Segons Solórzano una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Las monarquias europeas
  • Universidades En Europa
  • La Formación De Monarquías En Europa 6°
  • historia de Europa
  • Formación De Monarquias Europeas
  • Bloch- A FAVOR DE UNA HISTORIA COMPARADA DE LAS CIVILIZACIONES EUROPEAS
  • Historia de europa
  • historia de europa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS