jooo

Páginas: 6 (1438 palabras) Publicado: 4 de junio de 2013














Títol: Hores davant d'una pantalla - nota mitjana (del 2n trimestre)
Nom i cognoms: Guillem Campillo Camps
Curs i grup : 4t C
Matèria : Matemàtiques
Professora : Mercè Garriga
Data : Maig 2013

Resum del treball

Aquest, és un treball d’estadística matemàtica que em veig obligat a fer ja que faig 4t d’ESO a d’institut IESGuillem de Berguedà. En aquest treball explicaré tan teòricament com matemàticament el tema que jo he escollit: ”Hores davant d’una pantalla – nota mitjana”, tant en els nois com en les noies. També veureu imatges i gràfics per tal de que sigui més entenedor.

Justificació de la recerca

Jo, vaig escollir aquest treball no pas perquè pensés que ajudaria a entendre les persones o perquèdugués a terme un gran descobriment, simplement, tenia curiositat especialment sobre la extravagant quantitat d’hores que els adolescents en el dia d’avui poden arribar a passar (normalment malgastar) davant d’una pantalla, ja sigui mirant la televisió, xatejant pel Whatsapp des del mòbil, parlant pel Facebook des de l’ordinador o ja sigui jugant a la Play o a la Xbox. A part, també vaig escolliraquest tema per saber si jo mateix estava a la mitjana tant d’hores davant d’una pantalla o com de nota mitjana.

*Una adolescent qualsevol utilitzant un PC i un MP3 a la vegada.
Hipòtesis

La hipòtesis que tenia sobre aquest treball (a les conclusions veureu canvis considerables en relació aquests paràgraf). La meva hipòtesis era molt simple: com més hores un passa davant d’una pantalla, menysdeures fa, menys estudia, menys es centra en las seves tasques escolars i per tant posseeixen una nota mitjana més baixa a final de cada trimestre. També penso que les noies passen més hores davant d’una pantalla que els nois i que la nota mitjana dels nois i les noies deu ser molt semblant.
També me fet una sèrie de preguntes de les quals espero tenir la resposta al final del treball:
Ésl’alumne amb la nota mitjana més alta qui passa menys hores davant d’una pantalla?
És l’alumne am la nota mitjana més baixa qui passa més hores davant d’una pantalla?
Quin és el dispositiu en el qual els adolescents inverteixen més temps?
Quin nombre serà superior, la mitjana d’hores davant d’una pantalla o la mitjana de la nota mitjana? (en els dos sexes)









Marc teòric

El marcteòric sobre aquest treball és molt difícil d’explicar així que el meu marc teòric serà força diferent el de la majoria de treballs:
Explicació de les meves dues variables:
Hores davant d’una pantalla: Els ordinadors (i les pantalles en general) són una eina de treball i d'oci de massiva utilització en l'actualitat. Satisfan moltes necessitats i ajuden a l dia a dia de molta gent, tot i això, si elseu ús és excessiu poden produir problemes de salut. En aquest aspecte, un recent estudi elaborat pel Col · legi d'Òptics-Optometristes de Galícia certifica que el 80% dels joves en edat universitària i en l’ adolescència pateix l’anomenada síndrome de l'Ordinador o síndrome de la pantalla de visualització (SPV). Aquesta “malaltia” es veu, principalment, entre les persones que passen més devuit hores davant d'un ordinador i els seus símptomes són l’ irritació dels ulls, el llagrimeig i l’aparició de vista cansada entre d’altres. http://www.consumer.es/web/es/salud/problemas_de_salud/2004/04/15/98634.php 17 maig 23:41
Nota mitjana: La mitjana (aritmètica en aquest cas) és un paràmetre estadístic associat a un conjunt de dades numèriques que s'obté sumant els valors de totes les dadesi dividint-lo pel nombre d'elements del conjunt. Per tant la mitjana aritmètica de les notes del 2n trimestre significa sumar els diferents resultats que has obtingut en cada matèria diferent (sobre 10) i dividir el resultat entre el nombre de matèries que fas. http://ca.wikipedia.org/wiki/Mitjana_aritm%C3%A8tica 17 maig 23:48





Descripció de la població:

La població d’aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jooo
  • jooo
  • Jooo
  • jooo
  • jooo
  • jooo
  • Joo Cosmico
  • jooo no jodan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS