Joputa

Páginas: 2 (366 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2012
Joseph Bédier

Infància i educació
Va néixer a París, però va passar tota la seva infància i adolescència a la terra paterna, l'illa de *Bourbon. Fins que, en 1883, amb dinou anys, va ingressar enla École Normale en la qual va romandre fins a la seva graduació.
Desitjós d'aprendre més coses de les quals la École Normale li havia ensenyat, es va dedicar a assistir a les conferències ofertesper la École des Hautes Études i el Collège de France on va conèixer al que va ser el seu mestre, Gaston Paris, qui sempre va exercir sobre ell una gran influència i al que sempre va venerar.
Méstard, la recentment inaugurada universitat catòlica de Friburg el va acollir, però l'ambient religiós no compatibilitzava amb el seu manifest agnosticisme.
Torna a França en 1891 per ocupar una plaça enla Facultat de Lletres de Cauen. Va contreure matrimoni amb Eugénie Bizarelli i va tenir tres fills.
Bédier va saber trobar temps per publicar diversos treballs en Romania i en la Revue des DeuxMondes.

Durant la Guerra Mundial
Quan en 1914 esclata la guerra, la situació canvia per complet, ja que posa a la disposició de l'Estat Major els seus coneixements d'alemany.
Les obligacions deBédier amb el Ministeri de la Guerra el van mantenir allunyat de la docència fins a 1920, any en el qual ingressa en la Académie française, substituint a Edmond Rostand.
Etapa final
Després de 1918 lacarrera del romanista es va inclinar més a exercir una funció pública: es multipliquen els reconeixements d'institucions públiques, franceses i estrangeres. En 1929 és triat director del Collège deFrance.
La seva dedicació administrativa va ser en detriment de la seva pròpia carrera investigadora. A partir de 1928, Bédier amb prou feines escriu res rellevant. En 1936, amb setanta-dos anys, esretira i abandona amb resignació, i amb tots els honors, el centre al que havia dedicat més de trenta anys de la seva vida.
Mor sobtadament en Grand Serre el 29 d'agost de 1938 a causa d'una congestió...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • joputa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS