josafat

Páginas: 4 (760 palabras) Publicado: 16 de marzo de 2013
L'argument podria resumir-se en forma de breu nota informativa de diari. El campaner de l'església de Santa Maria assassina una prostituta amb qui mantenia relacions des de feia mesos.

Estemdavant d'una novel·la breu i estructurada en tres parts ordenades. A Josafat hi ha tres capítols d'introducció, tres de nus i tres de desenllaç. No hi ha gaire intriga ni grans incidents. Els elementspremonitoris juguen un paper important dins del pensament del lector, que, des de la primera pàgina, més que sotmès a la sorpresa, se sent esperonat a la comprovació.

Trobem que el capítol primer ve aser un resum esquemàtic dels elements bàsics de la novel·la. Se'ns descriu l'ambient que és un món, la torre de l'església de Santa Maria, on passarà tota l'acció. Se'ns presenta el protagonista(aspecte, biografia, problemes irresolts). I encara, el final del capítol connecta amb el final de la novel·la. És clar que el lector disciplinat no ho pot saber perquè li falten una seixantena de pàginesper llegir. Allò que en el capítol u és anhel recòndit per contradictori, el retorn a la percepció harmoniosa de la natura, es realitzarà al final, a un preu gens menyspreable. Podríem dir que hatingut una solució metafòrica.
El capítol dos, en canvi, inclou un modest incident; sembla estar construït tan sols per fer avançar l'argument. Dues pàgines són ben poca extensió al costat de la desenapassada de planes dels capítols sis i set. Quan arribem al tercer, dos personatges irrompen en l'acció, dins la torre tancada i tot de presagis fatals brollen.

La segona part comença, doncs, en elcapítol quatre, on se'ns descriu amb més detall encara el domini de Josafat alhora que ens queda dibuixat com a personatge. Dins els espais de l'església es veu amb cor de defensar-se d'un atac detots els lliurepensadors, republicans, heretges i se sent com un heroi. Canalitzaria l'agressivitat per un bon fi, segons la seva fidelitat als clergues. Notem que Prudenci Bertrana estaria en el grup...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Josafat
  • Josafat
  • josafat
  • Josafat Llibre
  • VIDA DE JOSAFAT
  • Examen josafat
  • JOSAFAT
  • Josafat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS