Jose Jimenez

Páginas: 2 (449 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2013
El text proposat de José Jimenez presenta, des del punt de vista de la pluralitat, l'objecte teòric de l'Estètica: “la propuesta que este libro desarrolla consiste en considerar que el objectoteórico de la Estética, heterogéneo y plural, ha de ser entendido como un entrecruzamiento constante de los planos de determinación conceptual, factores y niveles”[1]
A més, com ho proposa el fragment citatanteriorment, aquest objecte teòric de l'Estètica, s'ha d'endendre com un conglomerat entre diferents plans de determinació, factors i nivells, que anunciaré posteriorment amb la correcponentdenominació utilitzada per l'autor proposat.
Pel que fa referència als plans de determinació en podem diferenciar tres: “despliegue histórico de la reflexión estética”, és a dir, la història que presentenels conceptes utilitzats en l'Estética com a disciplina, que no es limiten al camp de la filosofia; “ciencias humanas y sociales”, és a dir, tenir en compte alhora de formular teories, el context i elsdiferents factors i situacions històriques i culturals; i, finalment, “despliegue real, práctico, de las propias experiencias históricas”, és a dir, renyir-se a l'esperiència i què ha suposat elllarg del temps i de les diferents cultures, en les diferents branques que engloben la disciplina. Aquest derrer pla de determinació, ens condueix, segons l'autor proposat, a la consideració de diferentsfactors imprescindibles en tota experiència estètica.
Podem diferenciar tres factors: l'individu humà (l'individu que genera i l'individu que reb), la societat (context de les manifectacionsestètiques on influeixen diferents subfactors com per explemple “el gust”) i, finalment, el medi expresiu (un “soport”, com ho presenta l'autor, on es transmet l'experiència estètica).
Finalment, l'autor enspresenta els diferents nivells que juntament amb els plans de determinació i els respectius factors, formen l'objecte teòric de l'estètica. En podem diferenciar tres: nivell creatiu o productiu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jose Alfredo Jiménez
  • José Alfredo Jiménez
  • jose alfredo jimenez
  • Jose alfredo jimenez
  • Jiménez, José. Imágenes del hombre
  • Jose alfredo jimenez
  • José alfredo jiménez
  • José Mariano Jiménez: El Criollo Entregado A La Insurgencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS