Jose Saramago

Páginas: 3 (512 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2012
Biografia de Jose Saramago

José Saramago va néixer en el caseriu de Azinhaga.
Encara que Saramago era bon alumne, no va poder finalitzar els seus estudis perquè els seus pares ja no van poderpagar-li l'escola, pel que per a mantenir a la seva família Saramago va treballar durant dos anys en una ferreria mecànica. Mentrestant, sense guia alguna, es va llegir tota la biblioteca pública del seubarri.
Aviat canvia de treball i comença a treballar d'administratiu en la Seguretat Social. Després de casar-se en 1944 amb Ilda Reis, Saramago comença a escriure la qual acabarà sent la sevaprimera novel·la: Terra de pecat, que es va publicar en 1947 però no va tenir èxit. Aquest any va néixer la seva primera filla, Violante. Saramago va escriure una segona novel·la, Claraboia, peròdirectament mai va ser publicada. Per espai de vint anys no es va tornar a dedicar a la literatura. «Senzillament no tenia una mica que dir i quan no es té alguna cosa que dir el millor és callar».
Entra atreballar en una companyia d'assegurances. Simultàniament col·labora com periodista en Diário de Notícias, un periòdic d'abast nacional, però per raons polítiques aviat és expulsat. Després, vacol·laborar com crític literari de la revista Seara Nova i va ser comentarista cultural. Va formar part de la primera adreça de l'Associació Portuguesa d'Escriptors, i també va ocupar la subdirección delDiário de Notícias. Des de 1976 es dedica exclusivament al seu treball literari.

Va sofrir censura i persecució durant els anys de la dictadura de Salazar. Aconsegueix treball en una editorial en la qualtreball durant dotze anys.

En 1966 va publicar Us poemes possíveis. En 1969 es va fer membre del Partit Comunista Portuguès. Aquest mateix any es divorcia de Ilda i abandona el seu treball enl'editorial per a dedicar-se plenament a viure de l'escriptura, bé com articulista, bé com novel·lista. En 1970 publica Probabelmente alegria Entre 1972 i 1973 va ser redactor del "Diário de Lisboa"....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jose Saramago
  • Jose saramago
  • Jose saramago
  • JOSE SARAMAGO
  • Jose saramago
  • Jose saramago
  • Jose Saramago
  • De Jos Saramago

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS