Josep Carner, Les formigues

Páginas: 2 (357 palabras) Publicado: 2 de junio de 2013

Josep Carner i Puig-Oriol –nascut el 9 de febrer de 1884 a Barcelona i mort el 4 de juny de 1970 a Brussel•les- fou un poeta, periodista, autor de teatre i traductor català. També conegut com apríncep dels poetes catalans fou el màxim representant de la poesia del Noucentisme -un moviment cultural, literari i artístic que responia a les necessitats d’un model cultural promogut per un sectordeterminat de la burgesia catalana, delimitat entre 1906 i 1923-1925-.
En les seves obres podem trobar una maduració cap a la reflexió vital. En un començament la temàtica dels poemes de Carner sónde caire més anecdòtic, però cap al final de la seva producció trobem obres d’un caràcter més reflexiu i profund. Quelcom que el caracteritza és la ironia emprada a les seves obres, utilitzada per ferun distanciament amable de la realitat i alhora establir una complicitat amb el lector.
Durant la Guerra Civil espanyola Josep Carner exilià i això provocà en ell una sensació de nostàlgia cap al seupaís, i sovint el portà a idealitzar la Catalunya que ell s’estimaria en els seus poemes.
A partir de la dècada dels anys 20, la seva dedicació a la carrera política i l’exili feren quallar en elluna nova orientació a causa d’una més profunda preocupació per l’home, una major abstracció, una imatgeria més evocadora i simbolitzadora a la recerca d’una suggestió lírica.
En aquest context,considerat la darrera etapa de Carner, apareix Bestiari, datat del 1964. Aquest llibre és un recull de 154 poemes, tots relacionats amb algun animal i endreçats per ordre alfabètic des de les abelles finsa la zebra.
Els animals esdevenen per Josep Carner un pretext per a la reflexió sobre els comportaments humans. Tenint en compte que planteja un seguit de reflexions, és considerat un llibre depoesia lírica. I dins d’aquest llibre trobem el poema Les formigues. Un poema que parla de les característiques d’aquest mateix animal.
La temàtica dels poemes de Josep Carner reberen una gran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Josep CArner
  • Josep Carner
  • Josep Carner
  • Josep Carner
  • Josep carner
  • josep carner
  • Josep carner
  • Josep Carner

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS