Josep Carner

Páginas: 2 (466 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2013
"ARBRES", JOSEP CARNER
És un poema que pertany al volum Poesia(1957) corresponent a la etapa de maduresa, dins de Poesia trobem aquest poema en el llibre Arbres.
Arbres esta compost per deuestrofes cada una d’ elles amb quatre versos excepte la quarta y la vuitena estrofa que tenen cinc versos. Combina versos hexasíl·labs i alexandrins per tant trobem versos d’art major i d’art menor.L’esquema de la rima es abAB-CDCd-EFEF-GghGh-IJIJ-KLKl i així successivament, es de rima consonant.
Aquest poema té l’arbre com a referent, ell ja no cerca la identificació amb l’ arrelament de l’arbre,sinó que és l’arbre qui l’ ajuda a determinar l’ esperit de l’ observador.
Carner el que vol reflectir a través d’aquest poema es que així com el arbres es troben arrelats al terra i creixen cap amuntfins a arribar a una altura determinada que sembla que tocarà el cel, les persones en canvi no tenim aquesta virtut normalment quan tenim algun tipus de problema o neguit no tendim a tirar endavant ambtanta facilitat i això es el que ell admira de l’ arbre en general y després de cada tipus d’arbre admira una cosa diferent que ell desitjaria tenir però que no té.

Explicació Arbres:

Passadala guerra civil i durant la diàspora republicana, després d'un llarg parèntesi de divuit anys, Carner reprenia amb Arbres (1953) la publicació de llibres a Catalunya. (pàg. 6).
(...)
El llibre deCarner parla de les persones per mitjà dels arbres. I els arbres escollits pel poeta (...) formen un bosc imaginari poblat per unes quaranta espècies, d'hàbitats diversos, de variada personalitat. Algunsarbres coincideixen en un mateix poema i d'altres, pocs, figuren a més d'un (pollanc, faig, pi, xicranda, xiprer). Quatre poemes ens parlen d'arbres genèrics, sense especificar de quin es tracta, iset més versen sobre fulles. I n'hi ha cinc on l'arbre no és arbre: "L'arbre de l'Esperança", "Arbre encastellat", "L'arbre de la nit", "La dona arbre" i "Arbre primer". (pàg. 29).
(...)
Josep...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Josep Carner
  • Josep Carner
  • Josep Carner
  • Josep carner
  • josep carner
  • Josep carner
  • Josep Carner
  • Josep Carner

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS