Josep Carner

Páginas: 2 (315 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2014
JOSEP CARNER

1. J. Carner com a poeta noucentista
Josep Carner fou l'escriptor més destacat i influent del Noucentisme. Cal ressaltar la seva producció poètica, però també els seusescritssobre literatura on exposava les seves teories i donava pautes a seguir. Els textos triats per a il·lustrar el pensament i la pràctica literària noucentista són gairebé exclusivament seus. Encara quenomostren la varietat de la literatura que s'escrivia, sí que són significatius i representatius dels interessos ideològics i estètics de la seva època. Estava preocupat per la llengua i teniaunaobsessió per tenir un estil propi. Mètrica classicitzant, utilització del sonet, noms clàssics (fruits saborosos), naturalesa arcàdia, mediterranisme.
2. Els pretextos poètics
Allò que portaaescriure el poema (inspiració, motivació, etc.) Per a Carner el més important és el treball, el coneixement de la llengua, l’habilitat. No hi ha inspiració excepte l’ham poètic (moment de inspiració).Lapoesia de Carner aparentment és superficial, però és només la impressió de una mala lectura (preocupació moral i social). Pretesa superficialitat de Carner desapareix a partir de “Nabí”(preocupaciómetafísica de Carner). Utilització de pretext com a punt de partida, el qual queda transcendit per la mateixa formalització que se’n fa o per la intencionalitat última del autor. Generalment sónpretextosextrets de la vida quotidiana, ja siguin persones, objectes o situacions. D’aquesta manera s’evita l’abstracció i es defensa de la possibilitat de poetitzar sobre qualsevol cosa ja queaquestsobjectes o situacions no tenen valor poètic per ells mateixos, sinó que són sotmesos a un procés literari artificiós.
3. El tractament simbolista
Per a Carner existeix un misteri perdesxifrar: elmón. Per fer-ho estableix una relació entre allò que no coneix i els objectes sensibles. Veu les coses des d’un punt de vista molt subjectiu. El símbol posa en pràctica la intuïció....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Josep Carner
  • Josep Carner
  • Josep Carner
  • Josep carner
  • josep carner
  • Josep carner
  • Josep Carner
  • Josep Carner

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS