Josep Maria Benet i Jornet - Text 3

Páginas: 4 (921 palabras) Publicado: 5 de abril de 2013
Tema 14: Josep Maria Benet i Jornet
TEXT 3 – GENT, TEATRE I UNA CONFESSIÓ.
Aquest text publicat al periòdic ¨El País¨ tracta el tema de les memòries de Josep Maria Benet i Jornet publicadesanteriorment al llibre Material d’enderroc, amb la problemàtica de recordar-les i de la publicació d’aquest llibre, i la intenció comunicativa d’informar del llibre i mostrar l’opinió del autor.
El textde Josep Palomero resumit quedaria: Benet i Jornet publica Material d’enderroc. Analitza el teatre i destapa les relacions personals amb altres . Amb poca diferència de temps Josep Maria Castellet iBenet i Jornet publicaren les seues memòries fent una confessió personal d’allò que han recordar. Material d’enderroc consta de dues parts, una per fer referència a escriptors i altra per recordar elteatre de Barcelona de postguerra i analitzar la seua evolució i confessar les dificultats de la creació teatral. Els records de Benet i Jornet son literaris a causa de que són molt representatius isincers.
El text és periodístic ja que ha sigut publicat a un periòdic per tant té àmbit d’us periodístic, més concretament és una ressenya, es tracta d’un text que apareix en entrevistes que te lafinalitat de donar compte d’una novetat editorial, sovint de forma descriptiva i objectiva, apareix algun comentari crític per a fer referència a la materia de què tracta, i la seua estructura es de untítol ,un subtítol i sis paràgrafs.
El títol es remàtic perquè no se sap de que tracta el text fins que no llitges el subtítol que introdueix al tema que es desenvoluparà als paràgrafs següents.
Elprimer paràgraf, fa una comparació entre les memòries de Josep Maria Castellet i les de Josep Maria Benet i Jornet, i destaca la diferència d’edats entre els dos autors, però li sorprèn la formaconfidencial e intimista a l’hora de recordar temps passats i la seua escriptura, que rebuscat en els records conten tot allò que han viscut i el justifiquen amb fets materials com fotografies.
El segon...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Josep Maria Benet I Jornet
  • Josep M Benet I Jornet
  • JOSEP MARIA BENET I JORNET
  • Josep Maria Benet i Joornet
  • Tema 14. Benet i Jornet
  • Benet I Jornet 1
  • Josep Maria Bernet I Jornet I La Seua Obrea
  • Josep Maria de Segarra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS