Josep Maria de Sagarra

Páginas: 3 (645 palabras) Publicado: 30 de abril de 2013
GUIÓ
Josep Maria de Sagarra
Josep Maria de Sagarra (Barcelona 5, març de 1894) – Josep M. De Sagarra morí per càncer el 27 de setembre de 1961. Va estudiar dret i es va llicenciar.
-Va serpoeta, novel·lista, dramaturg, periodista, traductor català.
Només tenia 15 anys quan va publicar un sonet: La il·lustració Catalana i uns poemes a La Revista Universitària.
Era un apassionat de lanatura, ho mostra a una de les seves obres: Els ocells amics (1922).
Llegia Shakespeare i Ludovico Ariosto que era un poeta renaixentista italià, Dant (La divina comèdia). Per tant va adquirir unaformació cultural sòlida.
L’any 1912 va guanyar el 3º accèssit a la Viola d’or i d’argent, als Jocs Florals de Barcelona. L’any 1913 guanyà, l’Englantina d’or que va escriure en un viatge cap a Itàlia amb elseu pare. D’aquest viatge li va sorgir el gust cap als vaticans.
Després de ser llicenciat en Dret, es va dedicar plenament a la literatura, era el que el completava. L’any 1914 va començar apublicar el seu primer llibre, Primer llibre de poemes i El mal caçador (1915), per tant Josep M. De Sagarra es començava a conèixer.
Tenia un lligam sentimental amb una noia gironina però no per això vadeixar de viatjar a Berlín per fer de corresponsal en un diari. De tal manera que del 1919 al 21 es va recórrer Txecoslovàquia, Polònia, Alemanya i Holanda.
1923- Guanyà, La Flor Natural- JocsFlorals Barcelona- poema: La balada del caminant.
L’èxit i la popularitat que de ben jove havia assolit va anar creixent, gràcies al fet que la seva producció es va diversificar en tots els gèneres, ambun català vivíssim que va cridar al públic. A l’any solia publicar una o dues obres.
Sagarra va recollir aspiracions: aspiracions nacionals de la societat catalana que així ell va esdevenir un mitepopular.
Com a escriptor va tenir una gran cura del llenguatge. El que sabia de cultura i el coneixement que tenia del país li permeten exhibir una riquesa lèxica aclaparadora. Així que escrigué el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Café De La Marina
  • Josep Maria de Segarra
  • Josep Maria Montaner
  • Josep maria sostres
  • josep Maria de Segarra
  • Josep Maria Benet I Jornet
  • Ensayo sobre 'Arqueología de los Diagramas' Josep María Montaner
  • Josep Maria Benet i Jornet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS