Joseph Haydn

Páginas: 4 (994 palabras) Publicado: 7 de abril de 2013
El classicisme musical correspon aproximadament a la música composta entre els anys 1750 i el 1820, es considera un connector als dos extrems amb la música dels períodes precedent, el barrocmusical, i posterior, el romanticisme musical. Es torna la mirada als models grecollatins. Defensa el triomf del pensament racionalista en tots els àmbits. Aquest moviment es conegut amb el nomd'Il·lustració.
Els intel·lectuals duen a terme un gran projecte editorial de gran envergadura: l'Enciclopèdia.
La música instrumental, equilibrada, simple i regular, s'imposa sobre la música vocal. Durant elClassicisme, es fomenten els concerts públics i privats.
Franz Joseph Haydn
Franz Joseph Haydn, conegut amb el sobrenom de Papa Haydn, va néixer a Àustria el 1732. Era un compositor de nacionalitataustríaca.

Juntament amb Mozart i Beethoven, Haydn és el tercer gran representant del classicisme vienès. Encara que no va ser apreciat per la generació romàntica, la veritat és que sense la sevaaportació l'obra dels dos primers, i després ells la de Schubert o Mendelssohn, mai hauria estat el que va ser. I és que a Haydn, més que a cap altre, es deu el definitiu establiment de formes com lasonata i de gèneres com la simfonia i el quartet de corda.
Joseph Haydn va rebre les seves primeres lliçons del seu pare, cantava acompanyant a l'arpa. Dotat d'una bella veu, el 1738 Haydn va ser enviata Hainburg, i dos anys més tard a Viena, on va ingressar en el cor de la catedral de Sant Esteve i va tenir oportunitat de perfeccionar els seus coneixements musicals.
Haydn va estar allà fins alcanvi de veu, moment en què, després d'un breu període com a assistent del compositor Nicola Porpora, va passar a servir com a mestre de capella a la residència del comte Morzin, per a qui va compondreles seves primeres simfonies i divertiments.
L'any 1761 es produiria un gir decisiu en la carrera del jove músic: va ser llavors quan els prínceps d'Esterházy-primer Paul Anton i poc després, a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Joseph Haydn
  • Sinfonías de Joseph Haydn
  • El Estilo Musical De Joseph Haydn
  • Música vocal de Joseph Haydn
  • BIOGRAFIA FRANZ JOSEPH HAYDN
  • Vida Laboral Autonoma De Joseph Haydn
  • Joseph Haydn
  • Joseph Haydn

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS