Joseph Stalin

Páginas: 2 (495 palabras) Publicado: 25 de septiembre de 2012
Joseph Stalin va nèixer al 1879 i va morir el 5 de març de 1952. La seva familia era pobre. La seva mare era una donsella molt fiel a l'esglèsia ortodoxa, en canvi, el seu pare era un sabateralcoholic que maltratava a la seva dona.
Stalin era un bon estudiant. Als 19 anys es va convertir en un militar. L'anomenaven l'home d'acer. Era molt fort i sense escrúpuls.
Quan va esclatar la primeraguerra mundial el tsar Nicolau II va enviar al seu exercit a la guerra. Van perdre molts soldats fins que com a protesta aquests es negaren a combatre i va cremar les mansions aristocràtiques.
A larevolució d'octubre Lenin que formava part dels bolxevics (l'exèrcit roig) contra els tsaristes (l'exèrcit blanc) i van pujar al poder els bolxevics. Trotsky es va convertir en el comisari de guerra iStalin defensava la linia de guerra. Lenin creia que Stalin era un revolucionari radical. Aquest es va casar dos cops la primera vegada va tenir un fill i el segon cop va tenir un noi i una noia. Stalinmatava a tothom que estiguès en contra d'ell fins i tot als seus propis militars quan li demanaven menjar.
Al 1923 Stalincomença a signar pactes amb membres del politburó contra Trotsky perassegurar-se el poder total del partit.
6 anys després va morir Lenin. Ell va deixar escrit al seu testament que Stalin havia de ser fora del partit ja que les seves idees eren massa radicals i era perillòs.No obstant com que Stalin havia fet diverses aliançes, això no es va respecta i es va convertir en el secretari general del partit. a més va fer fora del partit a Trotsky i el va portar a l'exili.Stalin com a cap de govern va col·lectivitzar les granges però això va ser negatiu ja que va fer que molta gent mori. També va fer la industrialització de la Unió Sovietica. Crea els gulag que eren unscamps de treball forçats on la població era castigada fins arribar a la mort.
Stalin va matar a molta gent del seu partit. Fins i tot va enviar a matar a Trotsky que estava exiliat al Mèxic.
La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Joseph Stalin
  • Joseph vissarionovich stalin
  • Joseph stalin
  • Quien Es Joseph Stalin
  • Stalin
  • stalin
  • Stalin
  • Stalin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS