Joses onclada

Páginas: 2 (289 palabras) Publicado: 10 de abril de 2014
JESÚS MONCADA I "EL CAFÈ DE LA GRANOTA"
L'obra de Jesús Moncada presenta elements lingüístics del català de la franja de ponent, del català parlat en territoris queadministrativament pertanyen a la comunitat aragonesa. És el català occidental, concretament el seu subdialecte nord-occidental. Jesús Moncada ha nascut a Mequinensa (Baix Cinca, Saragossa), unapoblació de la franja aragonesa, en la qual el català ha estat una llengua ben viva.
Quines característiques presenta aquest dialecte?, us preguntareu. Aquí en veureu algunes. Aprofitemun programa de Roger de Gràcia, Caçadors de Paraules, que van fer ja fa uns dies, per conèixer una mica aquesta parla. Us anirà bé per situar-lo. Aquí teniu l'enllaç:http://www.tv3.cat/videos/322099

També resulta interessant, i ens permet acostar-nos a l'autor, aquesta entrevista escrita que li ha fet Anton Castro. Aquí teniu l'enllaç:http://antoncastro.blogia.com/2007/072802-jesus-moncada-otra-entrevista-.php

I, finalment, voldria que coneguéssiu Jesús Moncada en directe. Aquí us col·loco l'enllaç a una entrevista que li va ferVicenç Villatoro, que es diu Crònica lletres, l'any 1988. Espero que us agradi i que hi observeu trets del seu parlar original, com a vilatà de Mequinensa, malgrat haver estat moltsanys vivint a Barcelona. En aquest web podreu veure altres vídeos dedicats a aquest reconegut autor. Aquí deixo l'adreça:

http://www.jesusmoncada.cat/?page_id=155

Com que sovintem repetiu que aquest recull de contes té un vocabulari difícil, voldria que observéssiu aquesta pàgina, per mostrar-vos que, de vegades, les aparences enganyen. És cert que hauremde consultar alguna paraula al diccionari, si volem conèixer bé el seu significat, però si observeu bé el context crec que les podreu deduir gairebé totes. Fem-ne una prova:
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jose jose
  • Jose Jose
  • Jose jose
  • Jos y jos
  • Jose Jose
  • Jose
  • Jose
  • Jose

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS