jpñj

Páginas: 5 (1075 palabras) Publicado: 23 de abril de 2014
hoñhipjѨljñol12. L'ASSASSINAT DE ROGER ACKROYD

Ex 1 pàg. 30

Amaga el desenllaç fins al final Ens diu el desenllaç de bon principi

Un barril de sabó moll La plaga de la ribera

Informe provisional sobre la ... Absoltes i Sepeli de Nicolau Vila plana

Futbol de Ribera Paraules des d'un oliver

Preludi de traspàs

Amarga reflexió sobre un manat ...

L'assassinat de RogerAckroyd

Ex 2 pàg. 30

L'escriptor per presentar-nos les motivacions, fa servir una enumeració. Va enumerant les coses que fan que el posin histèric, i que al final passi el que passa, engegar-li un tret a Teodor.

Els dos interlocutors de la història són el Damià i el Sebastià. En Damià és l'assassí de la història, el que engega un tret a Teodor per dir-li el desenllaç de la història. EnSebastià, és el jutge de pau, i ell mateix, Damià, li explica els fets perquè en prebgui nota.

Ex 3 pàg. 30

La primer a va ser la seva dona la nit abans del crim: va plegar de llegir per no escanyar-la. ( pàg 90, lin. 11-15)

La segona va ser el Xapa, que com sempre li va explicar la vida: El va posar nerviós. (pàg 91-92 lin. 22-10)

La tercera va ser la Dorotea, que se li estava cremant el quetenia al foc: Es va emprenyar. (pàg 92-93 lin. 25-4)

La quarta va ser el cunyat i l'avisava que deixava allí l'escopeta: Li va dir que si volia podia anar a l'infern. (pàg 94 lin. 6-19)

La cinquena i última va ser Teodor per dir-li el final del llibre: El va assassinar. (pàg 96 lin. 4-10)

Ex 4 pàg. 30

Teodor, només per tocar els pebrots li diu a Damià el final del llibre que estàllegint apassionadament. Ell explota, i li engega un tret.

Damià no és en absolut un home violent, ell sempre ha estat un bon jan que ha anat fent la seva, però ell no pot sofrir una cosa, que el tallin mentre llegeix. Aquell dia ja l'havien tallat quatre cops, i l'home estava una mica encès, però es va acabar d'encendre quan Teodor es va dirigir a ell i provocant li va dir el final de la història.Damià que no va saber aguantar la provocació, li va engegar un tret. Ho va fer sense cap mala intenció, el que passa és que va apuntar massa bé, i va tocar directament al blanc. En realitat ell no és ni un pèl violent, el que passa és que si se li toquen els pebrots, com a tothom s'encén de mala manera.

Ex 5 pàg. 30

(...) Aquest doctor es diu Sheppard, i figura que és qui conta la història.I, aleshores, la dona es posa a cridar. No, no, Sebastià! La que s'havia suïcidat, no! Com vols que que cridi una difunta? (...) La que esvalotava era la meva, la Dorotea, que per no res s'enfila i arma uns desoris de no passar-ho.(...)

(...), truca a la porta, obre el Parker... I allí era el meu cunyat. No, no home Sebastià no...! Què dimonis hi havia de fotre el meu cunyat a casa del RogerAckroyd? Què no vas bé del tupí? (...)

Ex 6 pàg. 30

Argument:

Roger Ackroyd és un tipus ric casat en secret amb una dona que es suïcida. Roger li diu al doctor del poble, Sheppard, que vol parlar amb ell. Roger, diu al metge que la dona s'ha suïcidat perquè alguna persona que sabia que ella havia enverinat el seu primer marit, li fa xantatge. Mentrestant el majordom de Roger, Parker, entraal despatx i deixa sobre la taula una safata amb el correu. Entre les cartes n'hi ha una de la difunta, enviada, abans de morir, en la qual revela el nom del xantatgista, a fi de que Roger el pugui castigar. Trasbalsat, Roger demana que li deixi llegir la carta a soles. Aquest torna a casa seva. Ara bé, quan és a punt d'anar-se'n al llit rep una trucada telefònica que vagi corrent a casa de Roger.El metge va corrent a casa de Roger, arriba, i troba a Roger mortet de punta a punta, assassinat. Hercules Poirot, un detectiu investiga sobre el cas. Al final, ell descobreix que l'assassí és el doctor Sheppard.

13. Amor fatal en decúbit supí

ex 1 pàg. 31

Perque es trobava en una botaca en mitjons i camisa i jamegava a la seva dona.

Ell era un adulter.

Ex 2 pàg 31

a) Perque...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS