jsdknciour

Páginas: 4 (802 palabras) Publicado: 5 de marzo de 2014
LLIBERTAT PER ANAR AL LAVABO A 4T D’ESO

L’alumnat de 4t d’ESO protestem perquè ens deixin anar al lavabo quan sigui necessari. Perquè si ens aguantem ens resulta contraproduent ja que no podemestar atents a la feina.

Les dificultats que ens trobem a l’hora de demanar d’anar al lavabo passen des d’haver de donar explicacions innecessàries fins a no trobar cap professor de guàrdia que ensdoni la clau. Si vols anar entre hora, per no perdre classe, no et deixen perquè has de tenir el paper groc. Llavors has d’anar a buscar al professor perquè et doni el paper, temps perdut.

Estàcientíficament demostrat que els residus que es depositen en l’orina són substàncies àcides, amoníacs que el cos no necessita. Aguantar-se les ganes d’expulsar l’orina pot desencadenar una infecció enl’aparell urinari. La neteja interna del nostre cos ha de ser freqüent i abundant. Si aquesta neteja no es fa, les substàncies tòxiques o de rebuig s’acumulen al propi intestí i malauradament seranreciclades novament a la circulació general de la sang.

Quan l’alumnat té ganes d’anar al lavabo i no ens ho permeten, és quan ens toca aguantar i deixem de parar atenció a classe. El problema és que siestan explicant algun tema molt important ens perdem l’explicació perquè estem pensant només en no arribar al límit. El professorat no se n’adona que quan estem en aquest impàs ens desconcentrem. Nopodem continuar així, volem una solució.

Quan t’estàs aguantant les ganes d’anar al lavabo és quan comencen els efectes secundaris, que en aquest cas, és mal de panxa. També és una manca d’higiene,perquè, des de l’experiència d’una noia tenim una necessitat diferent a la dels nois, com és el cas quan es té la menstruació. Quan tens el període és de màxima urgència la higiene i per aquest cashas de tenir una neteja constant.

Haver de donar explicacions és un atac a la nostra intimitat perquè les noies demanem anar al lavabo més cops perquè tenim la menstruació i quan ja arribes al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS