jtm7

Páginas: 2 (452 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2013
Dragon Ball (ドラゴンボール , Doragon Bōru?, Bola de Drac) és una sèrie manga escrita i dibuixada per Akira Toriyama. El manga va ser serialitzat a la revista setmanal Weekly Shonen Jump des del 1984 finsal 1995[1] i va ser editat en 42 tankōbon per Shueisha amb un total de 519 capítols.[2] El 2004, el manga es va rellançar en una edició de 34 volums en format kanzeban que incloïa un final nou.
Lahistòria de Bola de Drac explica la vida d'en Son Goku, un noi amb cua de mico basat en el mite xinès Viatge cap a l'oest (西遊記), i narra la seva vida i aventures com a nen fins que es fa avi.
Els 42volums (tankōbon) es van adaptar en dues sèries d'anime produïdes per Toei Animation: Bola de Drac i Bola de Drac Z, les quals van ser emeses a Japó des de l'any 1986 fins al 1996. A més a més, la Toeiha creat 17 llargmetratges animats inspirats en el manga, així com tres especials televisius i un anime original titulat Bola de Drac GT, que continua més enllà dels esdeveniments presentats al manga ique es va emetre tant bon punt va acabar Bola de Drac Z.[3] L'any 2009, la Toei va emetre una versió remasteritzada de Bola de Drac Z amb el nom de Bola de Drac Kai, on la majoria del material de laversió original que no apareix al manga va ser eliminat. També cal destacar que diverses empreses han produït diversos tipus de productes inspirats en Bola de Drac com ara jocs de cartescol·leccionables o un gran nombre de videojocs.
Des del seu llançament, Bola de Drac s'ha convertit en un dels mangas i animes més populars de la història, tant al Japó com a occident. Els 42 volums del manga hanvenut més de 152 milions de còpies només al seu país d'origen, xifra que s'estén a 300 milions si es consideren les vendes a nivell mundial.[4] En una enquesta realitzada per l'Agència de CulturaJaponesa, sobre els 50 millors animes i mangas de Japó, Bola de Drac va aconseguir el tercer lloc.[5] D'altra banda, en una enquesta realitzada per TV Asahi el 2006, Bola de Drac va quedar en el tercer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS