juan

Páginas: 4 (857 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2013
QUÉ ÉS LA ROBÒTICA?
La robòtica és una branca de la tecnologia que estudia el disseny i construcció de màquines capaces d'exercir tasques repetitives, tasques en les quals es necessita una altaprecisió, tasques perilloses per a l'ésser humà o tasques irrealitzables sense intervenció d'una màquina.
Un robot és un dispositiu o mecanisme articulat que desenvolupa moviments ofuncions automàtiques seguint instruccions externes o unes regles que li han estat incorporades.[1] Les instruccions i regles li poden ser donades per supervisió humana directa, mitjançant un programainformàtic predefinit o seguint un conjunt de regles generals, utilitzant tècniques d'intel·ligència artificial. Generalment aquestes tasques substitueixen, imiten o estenen el treball humà, com l'assemblatge en línies demanufactura, la manipulació d'objectes pesants o perillosos, la feina a l'espai, etc.
ORIGEN I HISTORIA
La història de la robòtica ha estat unida a la construcció de "artefactes", que tractaven dematerialitzar el desig humà de crear éssers a la seva semblança i que ho descarreguessin del treball. Per segles, l'ésser humà ha construït màquines que imiten parts del cos humà. Els antics egipcisvan unir braços mecànics a les estàtues dels seus déus, els grecs van construir estàtues que operaven amb sistemes hidràulics, els quals eren utilitzats per fascinar els adoradors dels temples.L'escriptor txec Karel Capek va encunyar el 1921 el terme "robot" a la seva obra dramàtica Rossum’s Universal Robots /R.U.R a partir de la paraula txeca Robbota, que significa servitud o treball forçat. Laseva trama tractava sobre un home que va fabricar un robot i després aquest últim mata a l'home.
 El terme robòtica és encunyat per Isaac Asimov, definint a la ciència que estudia els robots. Asimovva crear també les Tres Lleis de la Robòtica. En la ciència-ficció l'home ha imaginat els robots visitant nous mons, aconseguint el poder, o simplement alleugerint les tasques casolanes.
Les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Juan
  • Juan
  • Juana
  • Juan
  • juan
  • juanes
  • juan
  • juan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS