Judo Seguiment Esportiu

Páginas: 7 (1600 palabras) Publicado: 2 de septiembre de 2015
JUDO
SEGUIMENT ESPORTIU


Nom de la judoka: Catalina T.A.
Edat: 18 anys
Sexe: Femení
Categoria: 48 kg
Club: Judo Taikukan

Entrevista:
Des de quan fa que et dediques al judo i per què? Vaig començar amb deu anys al meu poble, Llubí, com una activitat extraescolar. Al principi solament era un joc per a mi i no va ser fins als dotze anys que em vaig animar a dedicar-me mes professionalment.L'entrenador em va animar per entrar en la competició i vaig començar a entrenar en el gimnàs de Sineu.
Segueixes entrenant? Fa poc vaig haver de deixar de practicar perquè s'interposava amb els meus estudis.
Penses tornar? Si, aquest any volia tornar ja que solament em falta aconseguir el cinturó negre, que es l'ultim nivell.
Has competit qualque vegada? He competit des del 12 anys fins fa poc. Vaigcomençar representant es meu club a nivell de Mallorca. Després representant a Mallorca en nivell Balear. I mes tard, representant a Espanya en competicions internacionals europeus.
Has hagut de competir qualque vegada contra alguna companya del teu mateix club? Si, mes d'una vegada ocorria que dues companyes passàvem juntes a la competició de Balears, però mai sent les dues de la mateixacategoria. Una vegada jo havia de competir en sa meva categoria (48 kg) i a s'hora de mirar les llistes per saber amb qui em tocava, em varen dir que no hi havia ningú amb aquest pes. Aixi que em varen donar la possibilitat de competir en un pes superior, 52, i va coincidir en que hi havia una companya del meu club que també participava en aquesta categoria.
Es diferent competir amb una companya queconeixes i entres que amb una persona desconeguda, oi? I tant, perquè arribava el dia de la competició i ella coneixia tots els meus moviments i jo els seus. Aixi que aquests combats quedaven resumits en que perdia la primera que feia un pas en fals.
Com mantenies aquest pes? Doncs amb l'exercici que fèiem a l'entrenament més una dieta especialitzada. Cada dues setmanes i inclus, a vegades, cadasetmana ens pesàvem per vigilar el nostre pes. En els dies de competició sobretot, era una cosa imprescindible. Si es donava el cas de que ens passàvem del pes requerit, ens posàvem a córrer i a fer llargs entrenaments per baixar de pes. També fèiem saunes i classes de spinning o bicicleta.
Quina era la teva dieta? Era la mateixa sempre, o variava segons si hi havia alguna competició? Jo vaig haver decomençar una dieta una mica especial quan devia de tenir uns 12 anys. A principis de temporada la dieta era un poc flexible; consistia en menjar pollastre, pasta, carn, ensalades i molta fruita. Aixi com s'acostaven els mesos a la competició s'acabava la dieta flexible i només podia menjar pollastre i fruita. S'entrenador no ens prohibia menjar res, però si ens demanava que donéssim el pesdeterminat.
I l'entrenament? Entrenava 7 hores per setmana, tres dies; dilluns i dimecres – 2 hores i mitja i els divendres només 2 hores. Mes les hores en que la Federació organitzava entrenaments col·lectius amb tots els clubs. Les setmanes en que s'organitzava eren entre 3 i 4 hores mes a la setmana.
A part del judo, feies qualque esport mes? Si, jo feia natació però vaig haver de trair entre judo inatació, i vaig triar judo.
El teu club o tu, heu guanyat qualque competició? A nivell individual, he guanyat algunes vegades el campionat de Mallorca, controls escolars i trofeus. A nivell Balear encara no, però he disputat en dues finals internacionals. En quant, a nivell col·lectiu, varem quedar una vegada en el 5º lloc, perquè un company i jo ens varem lesionar dies abans de competir i enshagueren de substituir els suplents, els quals no estaven igual de preparats com nosaltres.







Historia del Judo:

El Judo és una art marcial japonesa fundada per Jigoro Kano a finals del s.XIX a partir del Jujutsu (o ju-jitsu). El Judo te una gran acceptació en el mon i es un esport olímpic des dels Jocs Olímpics de Tokyo.
Les tècniques del judo bàsicament són projeccions, immobilitzacions,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Judo
  • Judo
  • Judo
  • judas
  • judo
  • judas
  • judo
  • juda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS