Juegos populares

Páginas: 3 (577 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2011
Baló Presoner

Classificació: És un joc deque pertany a llançament d'objectes, de força i d'habilitat ja que desenvolupa la força , la flexibilitat, l'habilitat, la velocitat i la resiténcia.Espai:
Aquest joc tradicional es de camp dividit, consta en dibuixar un camp en 4 parts: Els dos camps interios que són més grans i dos en l'exterior més menuts anomenats presons dibuixats en un terrenyplà.
Material: Guix
Baló
Disposició inicial:
Els jugadors mínims per jugar en són dotze, sis per equip. L'equip A, compost per sis jugadors es col·loca en la zona corresponent (representaten el gràfic anterior) dispersos i l'equip B el mateix.

Les regles del joc:
Normes poden variar considerablement entre diferents llocs, però en general l'objectiu del joc és eliminar cada undels membres de l'equip d'un dels mètodes següents:
Colpejar a un oponent amb una bola llençada.
Agafar la bola llançada per un oponent mentre està encara en l'aire.
Forçar a un jugadoroponent a eixir fora dels límits.
Es penalitzaran envair el camp contrari, baralles o insults, pilotes fora dels marges exteriors o activitats hostils cap a qualsevol participant.

Desenvolupament:El Baló Presoner, conegut com "Balontir" al meu poble (Piles), consta en dibuixar un camp dividit en 4 parts: Els dos camps interios que són més grans i dos en l'exterior més menuts anomenats prisions.L'equip A juga contra el B, posant-se cada grup en el camp correspost. El jog en si tracta de que un de l'equip agafa el baló i llança cap a l'altre camp intentat colpejar a un contricant sense queel contricant agafe el baló. Si el contricant empoma el baló el llançador va a la presó en cas contrari que li colpejara i caiguera a terra el que va a la presó seria el contrincant. Els jugadorspresoners que estan a la presó sols tenen una única forma de salvar-se, quan el baló pasa al camp del pesoner un jugador l'agafa i llança i de la mateixa manera, si colpeja i cau doncs està salvat. I...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Juegos Populares
  • juegos populares
  • Juegos populares
  • Juegos populares
  • Juegos Populares
  • Juegos populares
  • Juegos populares
  • Juegos Populares

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS