jufufy

Páginas: 8 (1980 palabras) Publicado: 8 de enero de 2014
4. Esquematitza les tres etapes de producció de las seva obra amb les dates generals, dues obres de cada i l’estil.
1. ETAPA. Es el primer període en la creació dramàtica de Guimerà. Hi han moltes influencies de corrents europees. en aquest període el que mes destaca es des de Gal·la Plàcida (1879) fins a La Boja (1890), que te un realisme mes sincer.
2. ETAPA. Es on millor expressa elrealisme, però especialment, en els seus drames en prosa de la dècada dels noranta, en les obres com Maria Rosa (1894), Terra baixa (1896) o La filla del mar (1990). En aquests drames va assolí una forma tràgica moderna en essencialitat els conflictes passionals i te un cert romanticisme.
3. ETAPA. El període final de la seva producció dramàtica, el que comprèn els anys 1900-1924, es potser e,mes difícil de sistematitzar, ja que la diversificació de la seva obra, el constant canvi de registres i estils, fa difícil reconèixer-ne el fill conductor. Intentà adaptar el seu teatre als nous corrents estètics que el modernisme posà en circulació. Durant aquet anys temptejà tant el drama burgès (Aigua que corre, 1902) com els poemes dramàtics musicals amb elements fantàstics (La santa espina,1907), el teatre històric militància (Indíbil i Mandoni, 1917).

5. Escriu tres influències europees en la seva obra. Romanticisme, Classicisme i Modernisme.
6. Quin altre escriptor, en aquest cas, poeta, va ser contemporani seu durant la Renaixença? I dramaturg costumista? Yxart i Verdaguer.
7. Quina relació tingué Guimerà amb els altres gèneres literaris? La aproximació de la realitatcontemporània. El realisme.


8. Quina implicació va tenir amb el catalanisme i la literatura catalana? Esmenta’n sis.

Congressos catalanistes.
Possessió de la presidència de l’Ateneu Barcelonès.
Memorial de Greuges.
Bases de Manresa.
Membre IEC.
President Lliga Catalunya.

C- ESTUDI PRELIMINAR (9-71) ed.62.
1. Quan es representa “Mar i Cel”. Tragèdia en tres actes i en vers(primer cop i el musical, adaptació de Xavier Bru Sala)? I quan va ser escrita?
2. Resumeix l’acció dramàtica de l’obra, en què se centra i en els tres actes (120 paraules de cada acte).
Acte I. un vaixell de cristians és capturat per un de moriscos.
Entre els cristians, a part de Blanca, apareixen Carles, el seu pare, i Ferran, cosí de Blanca i enamorat d'ella des de la seva infantesa, abans defer-se novícia. Agraït per la cura, Saïd li otorga a Blanca més privilegis que a la resta de presoners i amb el temps s'enamora d'ella. A través de les trobades per curar Saïd, Blanca ha sentit aparèixer dins seu un sentiment d'amor - compassió que la fa sentir molt culpable. Decideix matar-lo amb el seu punyal però no pot. Just en aquell moment entra un pirata. Després d'estar discutint ell explicaa Blanca la seva història de quan era petit i de per què va acabar exercint com a corsari (a l'obra en aquest moment es pot apreciar un indici que hi haurà amor entre aquests personatges, Saïd i Blanca). Quan Saïd li explica a Blanca la història dels seus pares, l'emociona fins a fer-la plorar i ella comprèn que també s'ha enamorat de Saïd, sentiment que els confon a tots dos, ja que pertanyen amons diferents i oposats i saben que el seu amor no serà ben vist per ningú.
 Acte II. Blanca, cura les ferides a en Saïd, i un dia, en Saïd li explica la història dels seus pares i commou Blanca, fins el punt de fer-la plorar. Els dos s'estranyen molt dels seus sentiments per l'altre ja que són de religions i cultures oposades que s'odien, però malgrat tot s'enamoren.
Acte III. Saïd i Blancaacaben declarant-se. El pare renega de la filla perquè estima Saïd. Els cristians es fan amb el vaixell i només queda en Saïd de morisc, i en Carles vol matar-lo, i al disparar-li amb la pistola, Blanca s'interposa i rep ella la bala. En Saïd en veure-ho, es llança al mar amb ella i moren els dos.
3. Per què l’obra anava contra els gustos del seu temps?
4. Quins són els conflictes dramàtics...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS