Juliiiiii

Páginas: 4 (876 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2012
QUÈ ÉS UN ÒRGAN?
Un òrgan és una estructura integrada per diferents teixits que realitza una funció específica que és indispensable per a l’existència d’un ésser viu. Tots els òrgans disposen d’unpedicle vascular, artèria i venes, per on arriben els nutrients i l’oxigen. Són òrgans: el cor i els pulmons a la cavitat toràcica, i el fetge, el pàncrees, ronyons i l’intestí a la cavitat abdominal.QUÈ ÉS UN TEIXIT?
Un teixit és una estructura integrada per cèl·lules que tenen diferents qualitats i funcions, la integritat de les quals permet la correcta funció dels òrgans de l’individu.Són teixits, entre d’altres: la còrnia (estructura transparent situada a la part anterior del globus ocular), els vasos sanguinis (artèries i venes), les vàlvules cardíaques, els ossos i tendons, lapell, la sang i els teixits hemopoètics (la medul·la òssia, els progenitors de sang perifèrica i la sang de cordó umbilical).

QUÈ ÉS UN TRASPLANTAMENT?
És la introducció en un ésser viu d’un òrgan,un teixit o grup cel·lular procedent d’un ésser viu o d’un cadàver.

AMB QUIN OBJECTIU?
Suplir la funció perduda de l’òrgan, teixit o grup de cèl·lules per d’altres amb funció correcta.

A QUIES PRACTICA EL TRASPLANTAMENT D’UN ÒRGAN O TEIXIT?
A aquelles persones que els seus òrgans o teixits presenten una alteració greu i irreversible de la seva funció, que no és reparable mitjançantmedicaments ni cap tipus de tractament quirúrgic convencional.

EXISTEIX ALGUNA ALTRA ALTERNATIVA AL TRASPLANTAMENT?
NO. Els pacients que requereixen un trasplantament de cor, de pulmó o de fetge sino reben l’òrgan adequat en un termini inferior a sis mesos probablement hauran mort. Moltes vegades el temps que poden esperar l’òrgan que necessiten per seguir vivint és d’escassos dies o fins i totd’hores.

Els pacients que requereixen un trasplantament de ronyó o un trasplantament combinat pàncrees-ronyó durant el període d’espera per rebre l’òrgan se’ls compensa, el dèficit greu de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS