Jung

Páginas: 12 (2936 palabras) Publicado: 7 de enero de 2013
Carl Gustav Jung:
Va néixer a Suïssa el 26 de juliol de 1875 i va morir el 1961 amb 85 anys.
Es va sentir atret per la filosofia i la literatura, va estudiar medicina i es va dedicar a la psiquiatria.
El 1900 va començar a treballar a la clínica de Burgholzli de Zuric com a ajudant d'Eugen Bleuler, que a petició d'aquest, estudia i defensa l'obra de Freud "La interpretació dels somnis" endiversos cercles mèdics on havia estat durament criticada. Els seus arguments els basa en els estudis de l'associació de paraules com detectors de complexos personals.
Des 1900-1907 va continuar la seva feina a la clínica de Bleuler, on va desenvolupar els seus estudis sobre l'associació de paraules, va escriure un manual clàssic sobre l'esquizofrènia i es va constituir com a seguidor de Freud. Vaintentar aplicar les teories freudianes als pacients esquizofrènics, no trobant conformació d'etiologia sexual.
Jung va ser el primer president de l'Associació Psicoanalítica fins a 1914 quan va renunciar al moviment psicoanalític. Ell estava d'acord amb Freud en la importància de l'inconscient, però no en la concepció d'aquest.
 La teoria de Freud de la libido, deia que era restrictiva iincompleta, més aviat era el conjunt d'energia vital indiferenciada, que contenia entre altres motivacions a la sexual. Al costat del inconscient personal existeix en la psique humana l'inconscient col·lectiu o universal, que contenia el conjunt de l'herència espiritual de l'evolució de la humanitat. Amb aquesta concepció, Jung reintrodueix en psicologia de nou a l'ànima entesa psíquicament.
En l'obra deJung "Transformacions i símbols de la libido" apareix aquesta concepció de l'inconscient i posa punt i final a la seva relació amb Freud.
En l'estudi del "obscurantisme" (inconscient col·lectiu) va ser on Jung trobar els elements per a la seva nova psicologia.
Va seguir els seus estudis, va fer viatges a antigues cultures i pràctica privada de la psiquiatria i la psicoteràpia. Els seus estudises van continuar amb l'exploració del seu propi inconscient, a través de diferents somnis "premonitoris" i "simbòlics" i posteriors estudis que va fer, es van centrar en la descoberta del simbolisme i els arquetips de l'inconscient col · lectiu en àrees diverses.

La concepció de Jung de la libido i l'inconscient es postula voltant d'una energia indiferenciada (base de les funcions psíquiques).La ment es regula per la "individuació" o síntesi de polaritats de forces conscients-inconscients, la conservació de l'energia i l'entropia.
La seva psicologia anomenada "psicologia analítica", gira entorn de l'estudi de les polaritats i la seva integració i l'inconscient col · lectiu com a font potencial del creixement humà. La seva obra completa ha estat recollida recentment en 12 volums.Teoria de la ment i els somnis:
A) Estructura de la ment
En el model de Jung la psique té tres parts:
-La consciència: paper secundari respecte als dos inconscients, serveix al subjecte per adaptar-se a l'ambient. El "ego" és la part central de la consciència i atorga el sentit de continuïtat i identitat personal a través de la vida, el sentit de "si mateix".
La consciència és l'única part quel'individu coneix directament. El Jo (ego) no és idèntic a la totalitat de la Psique. Aquesta activitat joica organitza l'activitat conscient que consta de pensaments, records, percepcions i sentiments conscients.
El jo juga el paper de guardià del llindar de la consciència i tot el que no entri en la seva activitat roman inconscient. El paper selectiu del jo, permet que l'individu mantingui el seusentit d'identitat i continuïtat personal, a través de la selecció i eliminació de materials psíquics, el subjecte se sent organitzat i portador d'identitat que es veu amenaçada per la irrupció de la psicosi i la desorganització personal si la funció del jo desaparegués del tot. Però les funcions del jo quan són en excés preponderants, desequilibren la homeòstasi amb els elements inconscients de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jung
  • Jung
  • Jung
  • Jung
  • Jung
  • Jung
  • jung
  • Jung

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS