Jurament hipocratic

Páginas: 2 (321 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2014
Jurament hipocràtic
1.- Qui era hipòcrites? Situar en el temps
Va ser un metge que va néixer a voltants de l’any 460 aC a l’illa grega de Kos (Cos) es del segle de Pèricles. Vaser un cèlebre metge i professor de medicina. Avui en dia és considerat una de les figures més destacades de la història de la medicina i es considerat com a "pare de la medicina" i enreconeixement hi ha moltes escoles de medicina amb el seu nom. 
2.- Que es el jurament hipocràtic?
El jurament hipocràtic és un jurament públic que fan els que van a començar lesseves pràctiques amb pacients o es graduen en medicina, veterinària, tecnologia mèdica, fisioteràpia, logopèdia, odontologia o personal d'infermeria, ho fan igualment altres personesde l'àrea de la salut. Es fa davant els altres metges, doctors i davant la comunitat. El seu contingut és de caràcter ètic, per orientar la pràctica del seu ofici, és també eljurament que es basa a partir de la responsabilitat de l'ésser humà i consciència d'ella.
Durant gairebé dos mil anys la medicina occidental i àrab va estar dominada teòricament per unatradició que, remuntant-se al metge grec Hipòcrates
3.- Comentari de text. Cada punt i apart
1) Apolo fa un jurament per els deus i deesses que al seu mestre de medicina sempre elrespectarà i com agraïment ensenyarà desinteressadament als seus fills tota la ciència que va aprendre els ensenyaments lliçons i mètodes.
2) Que sempre farà per els malalts lo mésconvenient i sense injustícies.
3) No donarà verins, ni abortius a dones embarassades.
4) No farà operacions i el seu propòsit sempre serà el bé, la salut dels malalts, cuidarà de ferfaltes i evitarà la seducció a dones o homes.
Serà discret de tot lo que senti i vegi. Si aquest jurament es compleix espera ser feliç a la vida i si el trenca demana mala sort.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Jurament Hipocràtic és Un Codi ètic Que
  • EL juramento
  • el juramento
  • juramento
  • Juramento
  • JURAMENTO
  • El juramento
  • Juramento

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS