Justicia

Páginas: 4 (963 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2012
SISTEMA CATALÀ DE JUSTICIA
VIDEO: “La ciutat de la justícia”


Quan un té la sensació d’haver assistit al visionat d’un publireportatge és possible que sigui per dues raons: d’una banda perquèconeix bé l’àmbit i sap que no funciona tal com s’explica (no és el meu cas) i d’altre perquè la visió que es dona creiem que és sesgada i parcial (podria ser el meu cas).
Començarem reconeixent quel’exercici de la justícia és complicat, com bé explica un jutge, ja que sempre hi trobem que una de les dues parts no guanya o perd el litigi. També hem apreciat que la ciutat de la justícia es un gegantamb peus de fang degut al seu funcionament anacrònic i anquilosat en estructures del passat com la mateixa jutgessa decana reconeix.
És cert que aquest documental aborda problemàtiques com ara lalentitud de la justícia, la seva excessiva burocratització, treballs en benefici de la comunitat, la nul·la implementació de tecnologies per alleugerar tota la paperassa i la saturació de jutjats de locivil, social i mercantil degut a l’augment de demandes per acomiadaments, reclamacions de diners i empreses que entren en concursos mercantils arrel de la estafa i conjuntura econòmica actual.
Peròon no incideix aquest documental és en les realitats de les persones que es veuen obligades a passar per les dependències d’alguns d’aquests edificis degut a l’aplicació de lleis fetes per les classesdirigents per defensar els seus privilegis, quan d’altre banda aquests mateixos privilegiats han sigut enxampats en l’exercici de la seva cobdícia són eximits dels seus delictes degut al seu exercitde lletrats i a dubtoses i negligents actuacions judicials.
Tampoc incideix en el tracte denigrant que es dona a les persones que arriben en els furgons policíacs en habitacles del tot inhumans. Éscuriós com el grup de nenes i nens i els propis reporters que visiten la ciutat de la justícia no tenen accés als propis calabossos no fos que visibilitzar els llocs més foscos del sistema ens...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Justicia
  • Que es la justicia
  • La Justicia
  • JUSTICIA
  • justicia
  • Justicia
  • LA JUSTICIA
  • justicia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS