justificació ètica

Páginas: 2 (469 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2013

LECTURA 2

Explica que és la justificació en ètica.
La “justificació” en ètica és el reflex de la necessitat d'explicar el perquè dels nostres actes quan aquests, alhora de dur-los a terme,ens suposen un cert dilema. Per dur a terme la justificació cal pensar bé i deliberar sobre allò que fem, diem, pensem...(pot aplicar-se a qualsevol verb).

Raona la necessitat de la justificacióètica i quins són els models que podem utilitzar.
La justificació ètica, i en general qualsevol tipus de justificació, és necessària per a remarcar davant dels altres que “allò que fas” és correcte, ésel més adequat i que les pròpies conviccions són fortes i fermes, que no són producte de l'espontaneïtat.
És necessari justificar per poder convèncer als altres i que d'aquesta manera confiïn en tu ien les teves decisions, en el teu criteri. Podríem dir també que serveix per establir una base prou sòlida com perquè s'acceptin i es duguin a terme actuacions i fets posteriors que volem que ocorrin.És essencial la justificació de qualsevol de les nostres accions per així remarcar-les i donar-los consistència, credibilitat davant d'aquell o aquells que vulguin qüestionar-les. En infermeria, cadaactuació compta i no pot dur-se a terme de manera deliberada, sense un motiu, és per això que s'han de tenir molt clares cada una de les justificacions de tot allò que fem.

S'han descrit 3 tipusde models de justificació ètica. El primer destaca a partir d'una base teòrica la rellevància de la normativa general i la teoria ètica, i amb això crea judicis morals que considera correctes.S'anomena “deductivisme” i explica que la justificació és possible sempre i quan darrere hi hagi un conjunt de normes, arguments i factors importants i demostrats que recolzin “el fet” que vol justificar-se.El segon proposa com a base de les normes i la teoria moral tradicional, l'experiència i el judici. S'anomena “inductivisme” i diu que en la inducció d'anar “de fets a afirmacions concretes sobre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • JUSTIFICACI N
  • JUSTIFICACI N
  • Justificaci N
  • JUSTIFICACI N
  • Justificaci N
  • Justificaci N
  • Justificaci n
  • Justificaci n

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS