Justin Bieber Es Gey?

Páginas: 5 (1097 palabras) Publicado: 2 de junio de 2012
[pic]és un esport practicat entre dos equips de cinc jugadors en joc cadascun, que cerquen d'introduir una pilota dins de la cistella defensada per l'equip contrari, amb l'objectiu d'aconseguir més punts que l'adversari, tot respectant les regles del joc.


Marc del joc:
• Durada: encara que varia amb la competició de la qual es tracti, la principal és la de la FIBA, segons el seu reglamentel partit està dividit en quatre períodes de 10 minuts cadascun. En l'NBA la durada de cada període és de 12 minuts, i en la NCAA es juguen dos períodes de 20 minuts cadascun. Si el partit finalitza amb empat entre els dos equips, haurà de jugar-se una pròrroga de 5 minuts més. I així successivament fins que un equip guanyi el partit.
• Jugadors: l'equip presentat al partit està format per 12jugadors com màxim. Cinc formaran el quintet inicial i els altres 7 seran els suplents. L'entrenador podrà canviar als jugadors tantes vegades com desitgi aprofitant interrupcions en el joc.
• Inici del partit: ha de col·locar-se un jugador de cada equip dintre del cercle central amb un peu prop de la línia que divideix el terreny de joc en dues meitats, situat cadascun d'ells en el seu camp. Elsaltres jugadors han d'estar fora del cercle. L'àrbitre llança la pilota cap a dalt des del centre del cercle i els dos jugadors salten verticalment per a intentar desviar-la, sense agafar-la, cap a algun company del seu equip.
• Àrbitres: per a la majoria de competicions solen ser dos àrbitres els encarregats de dirigir el partit. Encara que per a moltes lligues professionals n'existeixin tres i pera unes altres amb molt baix pressupost un.
• Taula d'anotadors: la taula d'anotadors (anotador, ajudant d'anotador, cronometrador, operador de la llei de 24 segons i, si cal, comissari) controla totes les incidències del partit (tanteig, temps morts, temps de joc, faltes, canvis...) i elabora l'acta del partit.

























Principals regles del joc:Els 5 principis, són:

Pilota lleugera que es controla amb les mans.
Cal botar la pilota per a poder desplaçar-se.
No ha d'haver-hi contacte personal.
S'assoleixen punts a l'introduir la pilota en una cistella col·locada horitzontalment i elevada.
No hi ha restriccions de possessió a un jugador.





Equips:

• Jugadors: Només hi poden jugar un màxim de 5 jugadors alhora per equip.És freqüent que entre aquest 5 jugadors hi acostumin a haver dos pivots, dos alers i un base.
• Suplents: En un equip poden haver un màxim de 12 jugadors convocats, 5 jugadors juguen a la pista i un altres 7 romanen la banqueta.
• Entrenadors: Hi acostuma a haver un sol entrenador en un equip, que decideix qui juga i qui no juga, les jugades, etc.


Temps de joc:

El temps del partites divideix en quatre parts de 10 minuts cadascuna en l'àmbit del bàsquet FIBA, en quatre quarts de 12 minuts en l'NBA i en dues parts de 20 minuts en la NCAA. Un partit consta de quatre quarts, i això vol dir que són 40 minuts, de partit, més els temps morts, les fores i les interrupcions que pugui tenir un partit. En categories mes baixes preinfantil són 8 parts de 6 minuts a infantil són 6 partsde 8 minuts i al cadet ja es fan 4 parts de 10 minuts.








Definicions:

Passes: després d'haver botat la pilota i tornar a agafar-la no es poden donar més de dos passes, encara que tampoc no se'n permet donar dos i quedar-se estàtic; s'ha de deixar anar la pilota immediatament. També es poden realitzar passes de sortida, que solen ser freqüents en alguns jugadors, consisteix adonar un pas immediatament, i aixecar el peu de pivot abans de començar a botar la pilota.
Dobles: un jugador no pot botar la pilota amb les dues mans alhora. Si un jugador bota i para de fer-ho, pot passar o llençar però no tornar a botar-la. Tampoc pot saltar amb la pilota agafada amb les mans i tornar a caure amb la pilota agafada sense haver-la passat ni llençat.
Pivotar: És el moviment en el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Justin bieber
  • Justin Bieber
  • Justin Bieber
  • Justin Bieber
  • Justin Bieber
  • Justin Bieber
  • Justin Bieber
  • justin bieber

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS