Júlia Isabel Clara Simó

Páginas: 5 (1112 palabras) Publicado: 23 de abril de 2014


ÍNDEX


1. PERSONATGES
Els personatges principals de la historia són:
Júlia: és la protagonista del llibre. És una noia jove molt bonica i fina que treballa a una fàbrica tèxtil d’Alcoi. Li agrada anar sempre impecable, i somnia a sovint amb convertir-se en una gran senyora, la qual cosa aconseguirà finalment. En un principi està promesa amb Rafelet.
Vicenta: és la mare de Júlia i ladona de Pepet de l’Olla. És va quedar vídua molt prompte i es va haver de fer càrrec de Júlia tota sola. Encara que és pobre viu en una de les millors cases del veïnat i treballa a la mateixa fàbrica que Júlia. Una vegada s’assabenta de la proposta de matrimoni que el senyor Josep li ha fet a la seua filla, pensant en el diners, fa tot el possible per tal que es casen. Té un comportament proudolent envers la senyora Dolors.
Josep Romeu: és un home de 45 anys alt, de cabell fosc i obès. És l’amo de la fàbrica on treballa Júlia. Per un acord es va casar amb Cecilia, però s’enamora de Júlia; per això, quan la seua dona mor, li proposa matrimoni a Júlia.
Dolors: és una menuda, prima i baixa, amb el cabell gris i la cara afilada. És la mare de Cecília, de classe baixa. Defèn els seus néts ino està gens a favor del matrimoni de Josep amb Júlia, així, la fa operar-se per tal que no poguera tindre fills que els llevaren l’herència als seus néts. Està implicada en la mort del pare de Júlia.
Pepet de l’Olla (José Solbes): al llibre és mort, ja que va morir a la presó. Era l’home de Vicenta i el pare de Júlia.
Agustí Albors, el “Pelletes”: és l’alcalde d’Alcoi que va instaurar larepública. Va morir a mans del poble.
Rafelet: és un jove de 18 anys ben plantat i molt rialler. És el promès de Júlia fins que aquesta decideix casar-se amb el senyor Josep. Treballa a la mateixa fàbrica que Júlia. Després del casament de Josep i Júlia se’n va a fer el servei militar a Melilla.

2. RESUM
Júlia era una jove que vivia amb la seua mare a Alcoi. El seu pare va morir a la presó d’Alacantdesprés de la revolució del Petroli. Treballava en una indústria tèxtil en el poble i estava promesa amb Rafelet.
Un dia en el treball, l’amo, el senyor Josep, preguntà a Júlia si li agradava on treballava, contestant ella que si, però que a l’hivern passava fred i per tant no li agradava gens. Així, al dia següent, el senyor Josep la cridà al seu despatx i li oferí un treball a la seua casatenint cura de Cecília, la seua dona, que estava malalta. No obstant, Júlia mai no va treballar a la casa, ja que Cecília va morir aquella nit. Més tard, el senyor Josep li va proposar matrimoni i aconsellada per la seua mare accepta. Després de comunicar-li la decisió a Rafelet, s’assabenten totes les treballadores de la fàbrica, les quals començaren a fer burla.
A mesura que s’aproximava la datadel casament, ambdues famílies s’anaven coneixent. Vicenta demanà un vitalici a Josep per poder viure bé tot el que li quedava de vida, i aquest li’l va concedir. A més, la sogra de Josep, la senyora Dolors, va obligar a Júlia a sotmetre’s a una operació que li impediria tindre fills, ja que si no, no deixaria que el casament es duguera endavant. Encara que Júlia no volia, va acceptar, i després del’operació va començar a viure a casa de Josep. Després de la boda i de la lluna de mel, Júlia va demanar ser l’encarregada de portar la comptabilitat de la casa, la qual cosa no va fer cap gràcia a la senyora Dolors, ja que fins aleshores l’havia portat ella. Un dia, Josep va morir després d’uns dies en els que se’l veia abatut i trist. Poc després va morir la mare de Júlia en caure per lesescales.
Després de la mort de Josep, la senyora Dolors va quedar indisposta, i Júlia va començar a dur endavant la fàbrica amb l’ajuda del fill major de Josep, encara que no anava bé. Un dia, Júlia va fer neteja en el despatx de Josep i va trobar un document escrit per la senyora Dolors, en el qual explicava com durant la revolució del Petroli havien pres com a ostatges a la seua filla, al senyor...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Júlia de isabel clara simó
  • Júlia. isabel clara-simó
  • Júlia- Isabel Clara Simó
  • Resumen principio. julia, isabel clara simo
  • Comentari text júlia, d´isabel-clara simó
  • Júlia-Isabel Clara Simó
  • Júlia- Isabel Clara Simó
  • resenya dones Isabel Clara-Simó

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS