Júlia

Páginas: 2 (325 palabras) Publicado: 25 de abril de 2011
Júlia és una jove obrera molt bonica i neta, que viu sola amb sa mare, la quàl abusa de la beguda alcohòlica i és tractada de bruixa per la seva actitud i les coses quehi fa. No té pare, doncs va morir complint condemna per matar a Pelletes, antic alcalde d’Alcoi, quan Júlia tan sols era una xiqueta. Però la noia mai deixa depreguntar per son pare per saber més bé què va passar amb ell i per quin motiu va morir, quina ideología tenía, i tot sobre la seva vida, ja que l’estimava molt.
Laprotagonista, quan era obrera, tenia un nòvio que li deien Rafelet, que era obrer també i no tenía molt que oferir-li, a part d’el seu amor, que no era poc.
Però per diversosmotius com són l’economia que hi havía en l’època i la situació que es vivía, o els diners que tenia l’amo de la fàbrica on treballava, Josep Romeu, la van portar a casar-seamb aquest, en part també obligada per sa mare i per l’amo mateix, sense sentir ninguna mena d’amor ni desig cap a ell.
Aquest casament es va fer quan encara no feiaun any que havia mort la dona de Josep Romeu, la Cecília. Aquests dos, es coneixíes des que eren petits.
El fet de casar-se amb l’amo, va canviar totalment la vida de laJúlia, sobretot la seva mentalitat, ja que de ser una noia sense cap maldat va passar a ser una dona que presumia dels seus diners excesivament, i fins i tot abusavadel seu home (sobre aquest tema).
Un día, quan ja tenía al voltant d’uns quaranta anys i ja s’havia quedat sense home, va decidir revisar el calaix d’aquest i hi vatrobar un document que havía escrit la senyora Dolors, la mare de Cecília, que estava sense poder menejar-se gaire i a dintre del llit per una malaltia que havía...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Julio
  • Julio
  • Julio
  • Juliá
  • julio
  • julio
  • Julian
  • Julio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS