kadfnasfmnbfnms

Páginas: 2 (449 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2014
FARINELLI
Farinelli , àlies pel qual era conegut Carlo Broschi ( Andria , 24 gener 1705 - Bolonya , 16 setembre de 1782) va , cantantecastrato italià, un dels més famosos del segle XVIII . Va sercastrat quan era un nen per preservar la seva veu de soprano en l'edat adulta , encara que la versió oficial ( comú en aquests casos ) va ser la que la seva castració va ser una necessitat mèdicadesprés de patir un accident amb un cavall . Seguint la tradició dels que el van precedir , Farinelli va ser enviat a un conservatori , lloc reservat per a l'entrenament dels castrati . En aquests llocs esdonava ampli entrenament de veu als nens , lliçons sobre composició i també els donaven l'oportunitat d'improvisar , d'aquí els informes que Farinelli donava tocs personals a les peces .
Sota lainstrucció de Nicola Porpora , Farinelli va adquirir una veu de meravellosa bellesa . Es va fer famós al sud d'Itàlia com il ragazzo . La seva primera actuació en un lloc públic va ser en 1720 , amb laAngelica i Medoro , de Porpora . En 1722 va realitzar la seva aparició a Roma .
CARRERA PER EUROPA : En 1725 , Farinelli es va presentar a Viena , ia Venècia l'any següent , tornant a Nàpols pocdesprés. Va cantar a Milà el 1726 . Farinelli va cantar a Bolonya en 1727 . Va ser allà on va conèixer al cantant Antonio Maria Bernacchi . Farinelli es va presentar en gairebé totes les grans ciutatsd'Itàlia; tornar una tercera vegada a Viena en 1731 .
CARRERA PER ESPANYA : Després de passar tres anys a Anglaterra , Farinelli va partir per a Espanya , quedant-se abans alguns mesos a França , on vacantar davant Lluís XV de França . A Espanya , on només tenia planejat quedar-se uns mesos , va acabar vivint gairebé 25 anys . Durant dues dècades , nit rere nit , a Farinelli se li demanava que cantésles mateixes cançons al rei . Farinelli va ser nomenat director de teatres a Madrid i Aranjuez , i la majoria de les obres que va muntar tenien textos de Pietro Metastasio . Se li va atorgar el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS