Kant

Páginas: 2 (437 palabras) Publicado: 2 de julio de 2014
L’imperatiu Categòric de Kant.
El Imperatiu Categòric regeix dos conceptes filosòfics importants, el primer és l'ètica que es pregunta pel sentit de la vida i el segon és la moral que es centra enel camp de l’acció, és a dir a l’hora d’actuar.
Imperatiu categòric és tot allò que s'imposa, sobre la resta perquè és el que s'ha de fer, no el que es vulgui fer perquè un pensa que es millor.L'imperatiu és basar-se a les regles per prendre qualsevol decisió.
Així el Imperatiu categòric de Kant està dividit en tres preceptes o regles són les següents:
1. - Obra només de manera que puguisdesitjar que la màxima de la teva acció es converteixi en una llei universal.
2. - Obra de tal manera que facis servir la humanitat, tant en la teva persona com en la de qualsevol altre, sempre com unfi, i mai només com un mitjà.
3. - Obra com si per mitjà de les teves màximes, fossis sempre un membre legislador en un regne universal dels fins.
Aquest Imperatiu categòric fa que les posicionsètiques es transformin en accions morals que creuen benestar per a tothom. Un exemple podria ser el següent, si a mi m'agrada que em tractin amb respecte, per poder aconseguir que hem tractin així he dedonar el mateix a canvi sempre, no només quan em convingui.
"Estima el teu proïsme com a tu mateix" aquest és un exemple de l'imperatiu categòric amb número u.
L’Imperatiu número dos, en què aquestaacció d'estimar el meu proïsme com a mi mateixa. L'última finalitat ha de ser l’interès per la humanitat i no l'interès personal o el benefici personal.
L’imperatiu número tres, diu que els dosimperatius anteriors han de ser aplicats com si un fos el rector de tota acció humana.
Amb el Imperatiu categòric, Kant busca que l'acció moral estigui centrada en el subjecte i veient de "dins cap afora" perquè això de "fora també es porti dins", de manera que totes les accions siguin preses amb ple coneixement de causa i d'acord a les lleis de correspondència entre l'acció i la reacció, la causa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Kant
  • Kant...
  • Kant
  • Kant
  • kant
  • kant
  • Kant
  • Kant

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS