Kant

Páginas: 2 (357 palabras) Publicado: 11 de febrero de 2015
KANT: QUÈ ES LA IL·LUSTRACIÓ? ÚS PÚBLIC I PRIVAT DE LA RAÓ

La il·lustració pretenía ser una lluita contra la ignorància i la injustícia que hi havia hagut a Europa durant tota la edat mitjana. Unade les frases més famoses de la il·lustració és “Pensa per tu mateix”. Els il·lustrats eren persones que s'allunyaven del dogma de la religió i la criticaven per la seua forta influència en la seuasocietat i en les persones, van ser destacats pel seu culte a la raó. La filosofía de Kant destaca per que, encara que opinara que la raó era la font de coneixement, pensava que també ho era lasensibilitat.

El fet de pensar per tu mateix té amagat el missatge a la humanitat de la seua plena realització en la autonomía i la llibertat que només es pot aconseguir en societats on s'ha assolit laplena ciutadanía, cosa que no ocorre en la majoría de societats contemporánies, incluides algunes “democracies” liberals del món occidental.
Davant aquest problema, els il·lustrats proposen unaeducació basada en la raó, que no supose ningún impediment per a la vertadera llibertat. Per això, es innacceptable que al nostre segle hi continue havent societats legislades baix la imposició de normesmorals basades en supostos no comprobats (dogmes), ja que una moral contrària a la ciència va en contra de la societat civil que proposava Kant i els il·lustrats, aquella societat composta per individuslliures, racionalment crítics i tolerants amb capacitat de progresar en un futur i de no quedar-se estancats.

En conclusió, la Il·lustració consisteix en el mètode i la meta dels humans, és a dir,la manera en la que es pot garantir un sistema que facilite el desenvolupament a nivell personal de l'individu, i de la societat, basat en els principis de la raó com a font de coneixement i de veritati no permitint dogmes com la religió cristiana ho ha segut durant tota l'edat mitjana o com la religió islàmica ho esta sent ara. I l'única manera en la que es pot aconseguir açò es mitjançant una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Kant
  • Kant...
  • Kant
  • Kant
  • kant
  • kant
  • Kant
  • Kant

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS