Kanzi

Páginas: 4 (831 palabras) Publicado: 1 de junio de 2014
Kanzi

Durant la visualització d’aquest vídeo es pot observar com un ximpanzé pigmeu de l’espècie Bonobos (Kanzi) és el fruit d’una investigació realitzada amb la finalitat de poder saber fins aquin punt podem ensenyar als ximpanzés d’aquesta espècie a acostumar-se a la vida humana, amb el llenguatge, interaccions socials, comportaments... propis dels éssers humans.
Joc
Pels mamífers jovesel joc és una part important del descobriment, l’estudi i l’experimentació del seu món. A més a més realitzen tot un conjunt d’activitats per impulsar la comunicació, l’aparell fonador, elpsicomotriu i fins i tot conductes socialitzades.
Llenguatge
El llenguatge que demostra tenir el Kanzi és increïble pel simple fet de ser un ximpanzé on demostra ser capaç de comunicar-se amb una mena detaula amb dibuixos que utilitzen els nens amb dificultats auditives o visuals, ja que al no tenir cordes vocals no pot expressar-se de la mateixa manera que un ésser humà.
El Kanzi és capaç decomprendre el llenguatge i respondre però no ho podria realitzar sense l’ajuda dels éssers humans, encara que en un determinat moment el Kanzi ajuda a comprendre a la seva germana el que una investigadora liestà preguntant mitjançant uns exemples d’allò més clars on es demostra la seva capacitat de comprensió. Ell tradueix els sons humans amb idees a la seva ment, on amb les taules observa els dibuixos iés capaç d’assimilar el so de la veu humana amb una representació simbòlica de la idea que vol transmetre.
El llenguatge és una eina mental, que no posseïm en el mateix moment de néixer on caldràque algú ens n’ensenyi. Fins i tot, en el vídeo es pot observar com el Kanzi manté una conversació telefónica amb un ésser humà, però la seva primera reacció era buscar la persona física que li estavaparlant, ja que li costava entendre que es podia comunicar a través d’un aparell. Finalment decideix parlar amb el telèfon i ho fa a través de la taula, i més tard demostra la seva memòria recordant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Kanzi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS