KARL MARX BIOGRAFÍA

Páginas: 2 (442 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2015

Karl Marx
Karl Marx va néixer a en l’actual Alemanya Federal, al 1818. Va ser el tercer de set fills d’una família jueva de classe mitjana. El seu pare era abogat, és a dir, la situacióeconòmica de la família era acomodada, cosa que va permetre a Marx començar a estudiar Dret a Bonn, carrera que no va acabar perquè va preferir començar a estudiar Filosofia a Berlín, on va acabar perdoctorar-se d’aquesta carrera al 1841, amb una tesis sobre la filosofia de la naturalesa en els filòsofs deterministes grecs.
Marx va ser un filòsof, historiador, escriptor i pensador socialistaalemany.
La seva trajectòria laboral va començar gràcies a les seves col·laboracions en publicacions impreses de la època, en Rheinische Zeitung, mitjà en el que va arribar a ser redactor i la sevaimplicació en la problemàtica social de l’Alemanya des de 1840 i els problemes amb la censura, que li van fer abandonar el país i van fer que s’hagués d’exiliar a França.
Marx va viure la granprimera crisi del capitalisme i de les revolucions de 1848. Els principals temes sobre els quals va treballar van ser la crítica filosòfica, la crítica política, i la crítica de l’economia política.Les obres de Marx han inspirat nombroses organitzacions polítiques compromeses a superar el capitalisme.
Karl Marx, se’l coneix conjuntament amb Federico Engels com a creadors, defensors idefinidors del comunisme. Al 1848 van escriure i publicar el Manifest Comunista, a Londres. Van intentar retratar l’evolució natural d’una utopia comunista des del capitalisme. Ell creia i defensava que lateoría del valor del treball feia al treballador més important que el capitalista que explota la tasca del treballador.Segons Marx, no hi ha capitalisme i cap estat, simplement una societat de treball enquè tots donen d’acord a la seva capacitat i participació d’acord a les seves necessitats.
Marx, va morir a Londres, el 14 de març de 1883. "En la sociedad comunista, cuando haya desaparecido la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • biografía Karl Marx
  • biografia de karl marx
  • Biografia de Karl Marx y el socialismo
  • BIOGRAFIA DE KARL MARX BNFGJ
  • Biografia De Karl Marx
  • biografia de Karl Marx
  • Biografía de Karl Marx
  • Biografia de karl heinrich marx

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS