Karl Marx

Páginas: 2 (352 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2015
Karl Marx va néixer el 1818 a Trèveris (Renània, una regió de Prússia). En aquesta época és quan la burgesia cull poder. Era fill d'una família jueva, rabins tant de part paterna com materna.Estudiant a la Universitat de Berlín, compartí l'inconformisme polític i la crítica dels joves hegelians d'esquerra. Amb el doctorat veié frustrada la seva aspiració a exercir de professor universitar. Optàpel periodisme, però el govern prussià ordenà clausurar el diari on començà a treballa. Funda la revista Annals franco-alemanys però només n'aparegué el primer i únic número; un article portava lafirma de Friedrich Engels persona que esdevindrà gran amic i col·laborador intel·lectual. En aquest any 1844 escriu els Manuscrits econòmico-filosòfics, obra que conté, el seu humanisme i la sevacrítica a l'alienació.
Expulsat de París s'instal·la a Brussel·les on féu infructuoses gestions per emigrar a EEUU. A Bèlgica, Marx intensifica la seva activitat política. La Lliga dels Justos, posteriormentLliga dels Comunistes, proposa a Marx i Engels la redacció d'un text bàsic on s'exposin les idees socials i polítiques que tots ells compartien; aquesta proposta tindrà com a resultat el naixementdel llibret “Manifest del Partit Comunista ”, publicat el febrer del 1848, en el mateix mes que esclatà a França i s'estengué a altres països europeus, la Revolució del 48. , A mes, el Manifest,proclama la inevitable superació del capitalisme i l'adveniment d'allò que tant temia l'Europa contrarevolucionària, el comunismo.
1849 s'instal·la a Londres on hi viurà fins a la seva mort. El 1863, gràciesa l'herència materna la família experimenta una millora econòmica augmenta l'activitat intel·lectual i política de Marx. Per una banda, comença la redacció de la seva obra El Capital; per altrabanda, col·labora en la fundació de la Primera Internacional o Associació Internacional de Treballadors, que en redacta els estatuts i el comunicat inaugural.
Context històric.
Durant el s.XIX es viuen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Karl marx
  • Karl marx
  • Karl marx
  • Karl Marx
  • Karl Marx
  • karl marx
  • Karl Marx
  • karl marx

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS